• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аудити стали обов'язковими для комунальних підприємств, - депутат

    Опубликовано: 2016-02-19 15:24:35

    Відкриті конкурси, вільні від політичного впливу незалежні члени наглядових рад, публічна звітність, незалежні аудити, глибоке розкриття інформації про керівництво та діяльність компаній, - ці сучасні інструменти корпоративного управління стали обов’язковими для комунальних підприємств. 18 лютого Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект  №3062 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об'єктами державної і комунальної власності». Проект Закону розробила робоча група, у складі якої працював Леонід Антонєнко, депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді, голова постійної комісії з питань власності.

    «Цей Закон є важливим інструментом для реалізації передвиборної програми Самопомочі щодо комунальної власності, з якою ми йшли на місцеві вибори в столиці. Завдяки нашій плідній співпраці із командою експертів Міністерства економічного розвитку і торгівлі, ми змогли поширити на комунальні підприємства найкращі принципи корпоративного управління Організації економічного співробітництва і розвитку, врахувавши особливості законодавства про місцеве самоврядування і місцеву специфіку», - пояснив Антонєнко.

    Закон надає право місцевим радам ухвалити перелік питань, які входять до компетенції лише наглядових рад комунальних підприємств, а також визначити порядок формування наглядових рад, вимоги до їх складу, вимоги до незалежних членів наглядових рад.

    «У нас попереду важлива робота з імплементації вимог Закону на місцевому рівні. Треба визначитись, чи готові ми забрати у мера і передати незалежним членам наглядових рад повноваження з призначення керівників комунальних підприємств і позбавити тим самим процес призначення керівників від політичного впливу. Наступне слово за Київрадою», - відзначив Леонід Антонєнко.

    Фракція Самопомочі в Київраді підтримуватиме запровадження радикальних реформ в галузі управління комунальними підприємствами за прикладом розпочатої із ухваленням Закону реформи управління державними підприємствами. Комунальні підприємства сьогодні не є виключенням і є таким самим джерелом політичної корупції у місті, яким є державні підприємства в масштабі держави. Покласти край цьому явищу покликане фахове незалежне керівництво активами громади. Впевнено рухаємось у напрямку досягнення цієї мети.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.