• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Людмила Шевчук: «Значна кількість скарг громадян щодо порушень права на захист персональних даних стосується соціальної сфери»

    Опубликовано: 2016-02-19 15:09:47

    На цьому наголосила Представник Уповноваженого з питань захисту персональних даних, відкриваючи семінар «Захист персональних даних у соціальній сфері: національне законодавство і європейські стандарти».
    Семінар було проведено 18-19 лютого 2016 року Управлінням з питань захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за підтримки Офісу Ради Європи в рамках реалізації спільної програми Європейського Союзу і Ради Європи «Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні».
    Людмила Шевчук зазначила також, що у своїй роботі представники органів влади повинні керуватися принципами захисту права особи на приватність, які закріплені у статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практиці, а також у рішеннях Європейського суду з прав людини.
    Учасники семінару обговорили проблемні питання у сфері захисту персональних даних з метою приведення внутрішніх процедур обробки персональних даних відповідні до Закону України «Про захист персональних даних» та міжнародних стандартів. Вони ознайомилися, зокрема, з основними поняттями законодавства про захист персональних даних, порядком обробки персональних даних, міжнародними стандартами захисту персональних даних, порядком здійснення контролю за додержанням законодавства у сфері захисту персональних даних, організацією діяльності структурного підрозділу або відповідальної особи, що організовує роботу, пов’язану із захистом персональних даних при їх обробці, а також з окремими питаннями стосовно доступу до публічної інформації.
    У роботі семінару взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, Державної служби зайнятості, Державної служби України з питань праці, Пенсійного фонду України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Фонду соціального захисту інвалідів, Державного підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики», Департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації, Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.