• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На київському ВДНГ будують унікальний community-центр. І збирають кошти громадою

    Опубликовано: 2016-02-19 14:24:42

    16-го лютого на території  Експоцентру України (ВДНГ) у Києві  відбулась презентація проекту  Kyiv Smart City Hub – унікального для столиці проекту, що покликаний створити умови і надати можливості для розвитку та впровадження smart-рішень на всіх рівнях розбудови Києва як розумного міста. Наша мета – об’єднувати, навчати дієвих людей та допомагати розвивати міські проекти, в тому числі в рамках ініціативи Kyiv Smart City. І комплексно надихати і консолідувати лідерів та агентів змін, які, в результаті, розвиватимуть Київ та країну.

    Смарт сіті – це не просто історія про технології, що змінюють обличчя міста. В першу чергу, це історія про людей. Про тих, хто в певний момент вирішив щось змінити в навколишньому світі. Саме тому Хаб буде працювати заради людей. Заради тих носіїв культури «розумного жителя міста», які використовують інноваційні підходи та технологічні рішення для покращення міської інфраструктури, підвищення рівня та якості життя.

    Kyiv Smart City Hub – «місце сили» для людей, команд та проектів, що будуть створювати і реалізовувати «розумні» рішення для Києва та інших міст. Центр консолідації експертизи та компетенції, комунікаційний хаб для просування смарт-сіті концепції розвитку міст в Україні, смарт-сіті школа, а також інкубатор міських сервісів та додатків, що базуються на відкритих даних.

    В Хабі працюватимуть, спілкуватимуться та вчитимуться ті, хто в майбутньому стане частиною смарт-сіті руху. Що і є нашою головною метою. Тут буде відкрито інкубатор міських проектів 1991, Smart City Школа, проводитимуться круглі столи та хакатони. І створюватимуться всі умови для активної та результативної роботи на благо столиці.

    Kyiv Smart City Hub наразі знаходиться в процесі будівництва. А презентація було присвячено саме ідеї його створення, а також всім концептуально важливим моментам реалізації цього проекту. На даний момент на глобальній платформі Indiegogo триває краудфандингова кампанія –http://igg.me/at/kyivsmartcityhub. І кожен бачаючий має можливість взяти безпосередню участь у створенні проекту.
     
    Спікери презентації:
     
    Антон Мойсеенко, підприємець, громадський діяч, співкоординатор ініціативи Kyiv Smart City, координатор проекту Kyiv Smart City HUB. Антон розповідав власне про сам Хаб, про діяльність ініціативи, а також ті проекти, які вже зараз створюються для покращення цифрової інфраструктури Києва.

    Денис Гурський, радник Прем’єр-Міністра України, голова правління ГО “Social Boost“, а також керівник 1991 Open Data Incubator. Основною темою виступу Дениса були відкриті дані та ті проекти, які створюються з їх використанням. Це дуже актуальна для нас тема, так як в інкубаторі Хабу ми працюватимемо з міськими проектами, що якраз використовують відкриті державні дані.

    Анастасія Сизенко, викладач Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, співзасновник ГО Громадська рада смарт-сіті, координатор проекту Smart City School. Анастасія говорила про організацію Смарт Сіті школи та про те, яким чином відбуватиметься навчання та які знання можуть отримати всі бажаючі.

    Також перед публікою виступили переможці Kyiv Smart City Hackathon 2015, який відбувся минулої осені. Олексій Тихонов презентував свій соціальний проект «Енергоефективні будинки в місті», а Олександр Мусаткін розповів про Deaf Service - сервіс для глухих людей.
     
    BarbaraBar 2.0 за затишок, Національний комплекс Експоцентр України - ВДНГ – за чудову локацію для створення Хабу, а всім, хто прийшов, - за підтримку та хороший настрій. Було цікаво та дійсно smart. Звичайно ж, історія Kyiv Smart City Hub лише починається, але ми впевнені, що вона буде довгою та захоплюючою. Приєднуйтесь. Разом ми – сила!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.