• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Народна медицина: міф чи реальність?

    Опубликовано: 2016-02-17 19:38:52

    До того як стався прогрес в медицині і з'явилися лікарські засоби в тій формі, в якій існують зараз, люди використовували для лікування народні засоби.

    Ідея полягала в наступному: природа породила людини, отже, рішення всіх проблем також полягає в ній. Від неї люди навчилися багато чому, а головне, природа навчила людей виживати. Існує чимало народних методів лікування як на http://healthday.in.ua, якими воліють користуватися і понині саме тому, що вони приносять користь. Багато з цих рецептів перевірені і випробувані часом.

    З давніх часів існують засоби для полегшення людського болю. Деякі з цих засобів були відкриті людиною давно. Згодом люди зрозуміли, що є цілющі трави, з яких можна робити чаї, що допомагають при застуді, а також рослини, які можуть служити основою для багатьох бальзамів і масел, дезінфікуючи поранення. Адже народна медицина стала основою сучасної, і багато відкриттів, зроблені в давній час, зробили колосальний вплив на те, що люди мають зараз. Можна сказати, що без народної медицини не існувало б сучасної.

    З розвитком цивілізації відбувався прогрес і в інших областях на зразок літератури, математики, філософії, фізики і так далі. Медицина не стала винятком. З'явилася група людей, яка почала займатися лікуванням. Називали вони себе «лікарі» або «цілителі». Так і почала зароджуватися професія лікаря.

    В основному все лікування базувалося на трав'яних і рослинних настойках. Пізніше рослини стали засушувати і робити з них порошки і відвари. Квіти липи і ромашки досі заварюють і використовують як чай під час застуди. Глід, шипшина і пустирник мають заспокійливу дію, а подорожник споконвіку застосовували для дезінфекції та прискорення загоєння ран. До того ж такий продукт як сіль застосовувався в медицині. Лікарі робили компреси з солі, а багато позбувалися від болю в горлі, полоскаючи його сольовим розчином.

    Є люди (навіть зараз), які не довіряють хімії і різних медичних препаратах, які віддають перевагу лікуватися народними рецептами. І це не дивно, так як антибіотики, хоча і лікують захворювання в найкоротші терміни, але і шкоду теж наносять. Наприклад, разом з антибіотиками людина обов'язково повинна приймати препарати, що містять ферменти для поліпшення травлення і захисту стінок шлунка. Інакше велика ймовірність, що у пацієнта після лікування почнеться гастрит або відкриється виразка. Крім усього перерахованого, медикаменти впливають на імунітет людини.

    З огляду на всі ці фактори, не дивно, що людина при перших симптомах застуди намагається пити якомога більше рідини у вигляді трав'яних настоянок і чаїв, а також намагається вилікуватися ударною дозою вітаміну С. Не варто списувати з рахунків і природні антибіотики на зразок часнику, так як при профілактиці застуди та інших інфекційних захворювань часник насправді є дуже хорошим засобом.

    Не варто зловживати народною медициною і займатися самолікуванням, тому що в деяких випадках допомогти можуть тільки ліки.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.