• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виявлено факти жорстокого поводження з підсудними в Ірпінському міському суді

    Опубликовано: 2016-02-17 08:53:42

    «Я пішла назустріч людям, щоб вони не потерпали від спеки в автозаку», – так 5 серпня 2015 року під час візиту моніторів НПМ голова Ірпінського міського суду Київської області прокоментувала факт утримання підсудних у неофіційному місці несвободи – огородженому просторі під сходовим маршем першого поверху суду.
    Місяць потому, у відповідь на рекомендації Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини негайно припинити таку практику, Державна судова адміністрація поінформувала, що це приміщення використовується як технічне.
    11 лютого 2016 року моніторингова група, до складу якої входили працівник Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого та громадський монітор, повторно відвідали Ірпінський міський суд.
    На початку візиту голова суду Саранюк Л.П. стверджувала, що зараз під сходами зберігаються архівні документи, проте результати від побаченого приголомшили: двоє з трьох доставлених із Лук’янівського СІЗО підсудних перебували у тісній клітці легкового автозаку площею 0,9 м2 у єдиному можливому положенні –  навприсядки, один підсудний знаходився за ґратами під сходами у нелюдських умовах. Усі троє стверджували, що таким чином їх утримували й взимку.
    Окрім того, підсудні залишалися голодними впродовж доби – пайки на них у Лук’янівському СІЗО не видали.
    Для негайного припинення жорстокого поводження з підсудними в Ірпінському міському суді на адресу Державної судової адміністрації та МВС України буде спрямовано відповідні акти реагування Уповноваженого.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.