• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через МВФ вартість ліків для пенсіонерів зросте на 50%

    Опубликовано: 2016-02-16 15:17:37

    В Партії пенсіонерів України б’ють на сполох через рекомендації МВФ підвищити податок на додану вартість на лікарські засоби із 7% до 20%,  а також рекомендаціями скасувати пільгове оподаткування ліків.

    “Майже кожен український пенсіонер сьогодні хворіє. Більшість людей похилого віку щодня використовують життєво необхідні ліки в боротьбі із серцево-суддинними, вірусними та іншими захворюваннями. Якщо вартість цих базових лікарських засобів зросте – більшість ліків стануть недоступними для людей похилого віку. Цього допускати неможна, оскільки це свідомо призведе до погіршення рівня захворюваності серед пенсіонерів” – наголосив голова ППУ Микола Кукуріка.

    Збільшення розміру ПДВ до 20% спровокує значне і дуже стрімке зростання вартості ліків, адже в такому випадку і виробники, і аптечні мережі, і дистриб’ютори ліків будуть змушені підняти вартість своєї продукції, тому майбутня ціна ліків може стрибнути і до 50%, якщо врахувати ці три складові.

    “В українських реаліях піднімати ціни на ліки – геноцид пенсіонерів. Крім того, що пенсіонери платять різноманітні податки та зроби зі своїх пенсій, розмір яких майже не підвищують, держава свідомо йде на знищення своїх громадян, позбавляючи їх права бути фізично здоровими”, - пояснив голова Партії Пенсіонерів.

    Як відомо, до 2014 року в Україні не існувало ПДВ на ліки, однак протягом останніх двох років вартість ліків постійно зростає через девальвацію гривні та запровадження податку на додану вартість у розмірі 7%.

    Інформаційний відділ ППУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.