• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчений Університету радіоелектроніки отримав унікальну світову нагороду

    Опубликовано: 2016-02-16 12:54:16

    Вчений Харківського національного університету радіоелектроніки, професор зі світовим ім'ям Яків Шифрін отримав престижну нагороду Аерокосмічного товариства Інституту інженерів з електротехніки та електроніки (AESS IEEE). Цієї нагороди для новаторів щорічно удостоюється тільки один вчений у всьому світі, чиї відкриття і досягнення зберегли актуальність через 20 років після публікації. 

    95-ти річний вчений ХНУРЕ удостоєний  нагороди за фундаментальний внесок у сучасну радіофізику і статистичну теорію антен (CTA).

    Нагорода AESS IEEE для новаторів присуджується щорічно з 1949 року одній людині або групі за «значні вклади в появу систем, яких не було раніше і що існують сьогодні». Нагорода присуджується за розробки, які зберегли свою актуальність протягом останніх 20-ти і більше років. Таким чином, автори нагороди відзначають цінність вкладу вчених в розвиток науки в історичному контексті.

    Це друга поспіль нагорода світового рівня, отримана Я. Шифріним. У 2014 році Європейська мікрохвильова асоціація присудила йому іменну медаль «За видатну професійну діяльність». Таку нагороду вперше було вручено вченому з пострадянського простору.

    Яків Соломонович Шифрін – заслужений діяч науки і техніки України, лауреат премії імені О.С.Попова АН СРСР, Президент Української національної асоціації «Антени», довічний дійсний член Міжнародного товариства радіоінженерів (Life Fellow IEEE), доктор технічних наук, професор.

    Він є засновником нового наукового напряму – статистичної теорії антен (СТА), а його дослідження в області СТА вважаються базисними в загальній теорії і практиці антен. Ця теорія дозволила вперше досліджувати в повному обсязі властивості і потенційні можливості реальних антен і отримала широку сферу застосування. Монографія Я.Шифріна стала настільною книгою науковців і інженерів, що працюють в області антен, фахівців, що займаються поширенням хвиль, радіолокацією, акустикою, оптикою і т.д.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.