• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олег Кулініч: «Той, хто знайде ефективний механізм підтримки малих фермерів, вирішить долю мораторію на продаж землі»

    Опубликовано: 2016-02-16 12:50:31

    Мораторій на продаж сільськогосподарських земель можна знімати тільки тоді, коли будуть відпрацьовані і введені на законодавчому рівні ефективні механізми державної підтримки малого фермерства.

    Про це в інтерв’ю порталу AgroPolit.com заявив народний депутат, член Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Олег Кулініч.

    «За великим рахунком, той, хто знайде ефективний механізм підтримки малих фермерів, фактично вирішить долю мораторію. Але поки що ані уряд, ані парламент такого механізму не запропонували», - констатував народний депутат.

    Якщо цього так і не буде зроблено, то, на думку Олега Кулініча, переважна більшість сільськогосподарських земель ризикують перейти під контроль великих корпорацій.

    З його слів, до квітня уряд має подати до Верховної Ради законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення.

    «Я думаю, що обов’язково будуть ще й альтернативні законопроекти. Сподіваюсь на серйозну і фахову дискусію у Аграрному комітеті. Тому що зараз, на жаль, все обмежується популістичними висловлюваннями», - підкреслив парламентар.

    Кулініч також висловив сумнів відносно того, що мораторій на продаж сільськогосподарської землі буде знятий в наступному році.

    «За сьогоднішньої політичної ситуації, я, якщо чесно, не бачу перспектив такого швидкого вирішення цього питання», - підкреслив нардеп.

    Як відомо, 10 листопада 2015 року ВРУ продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2017 року. За відповідний закон №3404 «Про внесення змін до розділу X Перехідних положень Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель» проголосували 309 народних депутатів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.