• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молоді журналісти України та Росії утворили спільну редакцію у Відні

    Опубликовано: 2016-02-03 15:33:20

    Реалізацію спільного практичного проекту молодих журналістів України та Росії розпочато у Відні. Протягом робочого тижня команда з 10 молодих представників медіа обох країн працюватиме над реалізацією ідей спільних матеріалів. Проект є ініціативою Представника ОБСЄ з питань свободи медіа Дуні Міятович та є практичним продовженням "Діалогу журналістських організацій України (НСЖУ і НМПУ) та Росії (СЖР)".

    "Наше завдання - створити вільну редакційну атмосферу - без жодного зовнішнього тиску та цензури",- зазначає Сергій Томіленко, - "І ключовим регулятором роботи молодих журналістів мають виступати професійні та етичні стандарти".

    Учасниками проекту є молоді журналісти, рекомендовані НСЖУ і НМПУ, з Черкас, Миколаєва, Івано-Франківська та Одеси. Як коментує Дарія Сметанко, студентка та телевізійна журналістка з Одеси, знаходити спільну мову з російськими колегами не складно: "Нас у моїй команді четверо, двоє з Москви",- розповідає Дарія,- "Спільно ми працюємо над телевізійним сюжетом про найбільший ринок Відня. Нашими героями є торгівці - українці, грузини і таджики. Ми знайшли спільну мову з колегами, намагаємося зробити якісну роботу".

    Так само про можливість спільної роботи говорить і фотограф з Тюмені Ярослава Чернова: "Ми з Ігорем Єфімовим з Черкас легко включилися у спільний фотопроект завдяки схожому стилю фотозйомки, так само відбувається процес створення матеріалу, ми вільно обмінємося не лише ідеями, але й об'єктивами. Об'єднана команда журналістів продовжує роботу над темами матеріалів про мультикультурний ринок, біженців та про захист свободи слова. Презентація робіт проходитиме у офісі ОБСЄ та у Києві і Москві у лютому".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.