• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Володимир Продивус: Україна не повинна мститися кримчанам за їх вибір

    Опубликовано: 2015-12-08 14:22:07

    На запитання Дмитра Понамарчука, президента Фонду вільних урналістів імені Вячеслава Чорновола, народний депутат України 7 скликання Володимир Продивус сказав, що енергетична блокада Криму, в повернення якого в Україну так хочеться вірити, це, окрім усього — проблема для українського бізнесу.

    «З точки зору бізнесу, блокада подачі електроенергії до Кримуце – проблема. Якщо до цього додати, що нинішніми чиновниками був підписаний договір про постачання електроенергії з представниками Кримського федеративного округу Російської Федерації, то це проблема подвійна. Я схильний думати, що це – проблема для українського бізнесу на сьогодні.

    Є така думка, і її варто дискутувати, що у питанні стратегії все, що віддаляє Україну від Росії, сприяє незалежності України. Це, принаймні, варто дискусії.

    Однак я звернув би тут увагу на інше.  У нас досі нема стратегії щодо Криму, який потрапив у абсолютно новий політичний контекст. Так, ми визнали Крим окупованою територією. А що далі? Як ми маємо ставитися до людей в Криму – як до тих, хто назавжди відійшов від України, чи до тих, хто за певних умов хотів би повернутися? Чи правильно є сьогодні позбавляти електроенергії кримських дітей в лікарнях, школах, простих кримчан, які ще вчора були нашими співвітчизниками? Чи правильно стратегічно озлоблювати тих людей проти України?

    Якщо повернутися до чисто економічних проблем для українського бізнесу, проблем сьогоднішніх, які можуть бути від блокади Криму, то боюсь, що наслідки ми відчуємо незадовго. І ці наслідки можуть нести загрозу для України.» - сказав В.Продивус в інтерв'ю Дм.Понамарчуку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.