• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На території колишнього підприємства з видобутку сірки створять індустріальний парк

    Опубликовано: 2015-11-30 08:28:05

    Новороздільський індустріальний парк (НРІП) розташований у Львівській області, на території колишнього заводу з видобутку та збагачення сірки. НРІП має загальну площу 46,4га, з яких 24,2 га придатні для розміщення промислових об’єктів.

    НРІП створюється на території Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства «Сірка» терміном на 50 років з можливістю пролонгації. Новороздільський індустріальний парк спеціалізуватиметься на промисловості еко-ощадних матеріалів, продуктів і технологій.

    НРІП буде готовий для прийому інвесторів у 2017р. Варто зазначити, що підготовлені бізнес-план парку та детальний план території, розробляється робочий проект доріг, проектно-кошторисна документація інженерних мереж та завершується рекультивація земель парку.

    «Інвестор, зацікавлений в розміщені підприємства в 2016 році зможе звертатись до Новороздільської міської ради. І міська рада може піти назустріч та підвести комунікації під саму ділянку, в якій заінтересований конкретний інвестор» – повідомляє Володимир Воробей, директор агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks, що розробляла концепцію парку.

    У липні цього року депутати міської ради Нового Роздолу затвердили концепцію НРІП. Відповідно до якої, у Новороздільському індустріальному парку розміщуватимуться виробництва для зменшення споживання природних ресурсів, виробництва з сировини природнього походження та виробництва з сировини вторинного походження. На території парку розвиватимуться лише ці базові галузі, однак для розвитку виробництв інших галузей можна використовувати суміжні із парком території «Сірки» площею у сотні гектарів.

    Наступними кроками для розвитку НРІП стане пошук компанії, яка здійснюватиме управління спільно із Новороздільською міською радою та Центром «Регіональний розвиток». До кінця цього року запланований пошук потенційних якірних інвесторів.

    НРІП створюється у рамках проекту «Розвиток підприємництва шляхом покращення доступу до інвестиційних ділянок у місті Любачів та ґміні Любачів, а також відновлення деградованих земель Яворівського району та м. Новий Розділ», який здійснюється в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, що фінансується Європейським Союзом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.