• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нагороджено переможців конкурсу «Пам'ятки України: Крим»

    Опубликовано: 2015-11-02 08:57:17

    Віце-прем’єр-міністр – міністр культури В’ячеслав Кириленко нагородив переможців конкурсу.

    В «Софії Київській» Віце-прем’єр-міністр – міністр культури В’ячеслав Кириленко нагородив переможців першого конкурсу статей «Пам'ятки України: Крим», організованого Громадською організацією «Вікімедіа Україна» спільно з Міністерством культури України.

    «Вікіпедія робить велику справу, ми завжди її підтримуємо і вже не перший спільний конкурс проводимо. Все те, що тепер стосується українського життя, особливо в Криму, дуже важливо для всієї України, тому що Крим — невід’ємна частина України, яку ми все одно повинні повернути. Про Крим не можна забувати жодної секунди, бо Херсонес, Судак, Балаклава, Чуфут-кале, Бахчисарайський фонтан — це все Україна. І колись ми всі зберемося в Херсонесі, у нашому Національному заповіднику для того, щоб вручити чергові вагомі призи нашим майбутнім переможцям. І те, що цей час настане ніхто не має з цього приводу жодних сумнівів,» — сказав В’ячеслав Кириленко.

    «У рамках конкурсу значна  частина статей була створена  дописувачами з Криму. Однак, через  небезпеку переслідувань автори  писали під псевдонімами і  не змогли бути присутніми  на нагородженні та отримати  свої призи,» — зауважила виконавчий директор Громадської організації «Вікімедіа Україна», адміністратор розділу Вікіпедії українською мовою Наталія Тимків.

    Також, вона подарувала Віце-прем’єр-міністру – міністру культури фотографію «Урочище «Демерджі» поблизу Алушти» автора Анастасії Сак, учасниці міжнародного конкурсу «Вікі любить землю».

    Переможцями першого конкурсу статей «Пам'ятки України: Крим» стали:

    1-е місце Дарина Когутяк (Івано-Франківськ)

    2-е місце Андрій Курбико (Кривий Ріг)

    3-є місце Ростислав Камерістов (Луганськ - Львів)

    Конкурс був присвячений написанню статей про Крим та його пам'ятки культури. Метою конкурсу було наповнення україномовної Вікіпедії інформацією про Крим та відзначення солідарності із мешканцями Криму як частини єдиної України.

    Конкурс тривав з 26 червня до 31 серпня 2015 року. За цей період у конкурсі взяли участь 50 дописувачів Вікіпедії, які  створили понад 211 статей. Серед яких: «Крим – золотий острів у Чорному морі» (виставка), Кара-Тобе, Казембек Олександр Касимович, Кульчуцьке городище, Михайлівський собор (Севастополь), Колекція професора В. М. Голубєва, Султанський Мордехай Йосипович, Азізян Ірина Атиківна, Shatur-Gudur та інші

    Разом з тим, у Вікіпедії тривав тематичний Кримський місяць — для тих, хто мав бажання написати статті поза пам'ятковою темою конкурсу. У позаконкурсному місячнику було створено 135 статей: це переважно статті про населенні пункти Автономної Республіки Крим, а також відомих осіб; ще понад сотню статей покращено, у тому числі про історичні події.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.