• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві більше півсотні об’єктів є незаконні - Анна Бондар

    Опубликовано: 2015-09-28 12:05:39

    За останні три місяці роботи міжвідомчого Центру моніторингу забудови Києва у столиці не виявлено нових самочинних забудов. Про це під час антикорупційної конференції на тему: «Як подолати корупцію? Методики мінімізації корупційних складових на місцевому рівні» зазначила в.о. заступника директора Департаменту містобудування та архітектури Анна Бондар.

    Вона також зазначила, що всього у Києві за результатами діяльності Центру моніторингу забудови Києва виявлено 427 об’єктів, що є законними та понад півсотні об’єктів, що визначаються як самочинне будівництво. Серед них 72 об’єкта - це житло, 92 - газові заправки, 208 – парковки і СТО, 113 торгово-розважальних комплексів. Окрім того, за словами Анни Бондар, є близько 200 об’єктів, що потребують додаткової перевірки, а також 76 заяв від громадян, відповідно з якими збирається інформація щодо зазначених об’єктів.

    «Якщо ви бачите, що біля вашого будинку ведеться будівництво, ви можете перевірити наявність інформації щодо нього на порталі Центру моніторингу забудови. Якщо така інформація відсутня, а ділянка, яка вас цікавить ніяк не позначена, ви можете створити самостійно заявку, обвівши контури певної ділянки на порталі. Це будівництво обов’язково буде перевірено працівниками Центру», - зазначила Анна Бондар.

    Слід зазначити, що на порталі Центру моніторингу забудови Києва http://monitor.mkk.kga.gov.ua/ є пошук за адресою. Також можна користуватися космічним знімком 2013 року, або векторною топоосновою. Топооснова 2011-2013 років дає можливість побачити, як виглядала певна ділянка протягом цього періоду часу та наявне на ній будівництво.

    Завдання Центру моніторингу забудови, за словами Анни Бондар, полягає у відкритості інформації в Інтернеті. Окрім того, працівники міжвідомчого Центру виявляють об’єкти будівництва, збирають дані щодо них та спільно з районними адміністраціями здійснюють експертний аналіз цих об’єктів. Дуже важливо й те, що спеціалісти Центру допомагають формувати експерті висновки для судів.

    «Раніше Департамент направляв листи до Дежавно-будівельної Інспекції, яка, в свою чергу, направляла звернення до міліції. За відсутності спеціалістів, розгляд справ міг відтягуватися на роки. Наразі, працівники Центру забудови допомагають представникам міліції оперативно, грамотно, відповідно до чинного законодавства, сформувати перелік порушень щодо об’єктів будівництва та передати їх на розгляд правоохоронних органів. На сьогодні вже відкрито 60 кримінальних справи та 22 цивільні справи. По трьом справам також тривають судові розгляди», - зазначила Анна Бондар.

    До об’єктів, які визначені самочинними, можуть застосовуватися декілька мір: демонтаж, відшкодування забудовником збитків інвесторам та місту, або ж легалізація у разі приведення до проектних рішень.

    Анна Бондар також додала, що міська влада підписала меморандум про співпрацю з Асоціацією постраждалих інвесторів та планує налагодити співпрацю з асоціаціями ріелторів, аби ті користувалися даними міжвідомчого Центру та не рекомендували клієнтам купувати чи орендувати незаконне житло.

    «Наша мета – створити безпечні умови для того, щоб первинний ринок розвивався цивілізованим способом, а кожен киянин не ризикував потрапити у фінансові піраміди», - резюмувала Анна Бондар.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.