• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • А.Ситник: Чим швидше буде обрано Антикорупційного прокурора, тим скоріше детективи НАБУ розпочнуть роботу

    Опубликовано: 2015-09-21 10:17:09

    «Я сподіваюся, що незабаром ми побачимо Антикорупційного прокурора і Бюро, нарешті, зможе працювати», - заявив в ефірі радіо «Вести» директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.
     
    Він вважає делегування цього тижня семи представників парламенту до конкурсної комісії з обрання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подією не менш значущою, ніж присягу перших 25 детективів НАБУ 15 вересня.
    «Вже в понеділок, 21 вересня, має відбутися перше засідання конкурсної комісії. Я сподіваюся, що і мої заклики до ВР і ГПУ, і заклики Президента України, будуть почуті», - розповів А.Ситник.
     
    Він також повідомив, коли бачив, що «парламент тягне з делегуванням своїх представників, то готовий був запропонувати посаду в.о. Антикорупційного прокурора».

    «Коли ж парламент проголосував, у мене з'явилася надія, що ВР таки зацікавлена ​​у якнайшвидшому початку роботи нашого Бюро. Якщо за рік - півтора нічого не змінитися у боротьбі з корупцією, це загрожує серйозними наслідками для всієї країни», - переконаний директор НАБУ.
     
    Водночас він відзначив, що боротьба з корупцією повинна будуватися на трьох китах. Перший виконує каральну функцію (НАБУ), другий – це дерегуляція, позбавлення тиску чиновників на бізнес, і, в першу чергу, на простих громадян. Третій кит – превенція, те, чим буде займатися Національне антикорупційне агентство.

    «Якщо ми будемо просто ловити корупціонерів, не усуваючи корупційні ризики, успіху не буде», - підкреслив А.Ситник.
     
    Нагадуємо, Верховна Рада України 17 вересня делегувала своїх представників до комісії з обрання Антикорупційного прокурора. Ними стали: Мері Батлер (чинний прокурор США), екс-суддя Конституційного Суду, заслужений юрист України Віктор Шишкін, антикорупційний активіст Віталій Шабунін, Володимир Філенко, екс-міністр культури Євген Нищук, аналітик Інституту євро-атлантичного співробітництва Володимир Горбач і президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна» Катерина Левченко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.