• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Щонайменше половина вітчизняної економіки перебуває в «тіні»

    Опубликовано: 2015-09-21 10:15:59

    Такі дані були озвучені експертами Економічного дискусійного клубу на засіданні «круглого столу», присвяченого обговоренню проекту реформи Податкового кодексу України.

    На думку члена клубу Анатолія Мярковського, реформа податкового законодавства України давно назріла, адже діюча сьогодні податкова система спонукає підприємців працювати непрозоро, заганяючи їх у «тінь».

    Однак, представлені два проекти – модель оподаткування, запропонована Міністерством фінансів України, а також проект ліберальної реформи Податкового кодексу України, підготовлений представниками парламентського комітету з питань податкової і митної політики – викликали у членів клубу низку серйозних зауважень, насамперед, через їх незбалансованість у разі застосування у Держбюджеті на 2016 рік. Пропонуючи, наприклад, майже дворазове зниження ставки єдиного соціального внеску (що є позитивним), автори проекту не вказують чітких компенсаторів для бюджету (що робить цей позитив нереальним).

    На думку члена Економічного дискусійного клубу Олександра Сухомлина, у пропозиціях Міністерства по реформуванню не видно нової системи, яка б рухала економіку уперед, як це було свого часу в успішних нині країнах Європи - Естонії чи Польщі.

    Крім того, концепцію повинно було розробляти не тільки Міністерство фінансів, а насамперед фахівці з економічного розвитку та представники бізнесу.

    «В економічних реформ (а податкова реформа – теж економічна) повинна бути мета, - підкреслив Олександр Сухомлин. - На мою думку, це вивід української економіки з того кризового стану, в якому вона опинилася перш за все, через недолуге управління. Потрібно сформувати невелику групу професіоналів, яка насамперед зможе написати концепцію. У будь-якому разі, треба починати з організації цієї роботи».

    Прес-служба Економічного дискусійного клубу

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.