• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ярема Ковалів: «Перед затриманими на Сиваші українськими рибалками вибачилися та повернули в Україну»

    Опубликовано: 2015-09-18 10:27:00

    «16 вересня  трьох  українських рибалок, що  були затримані прикордонниками Російської Федерації – повернули в Україну. Представники ФСБ Російської Федерації вибачилися перед українськими рибалками і передали їх українськими прикордонниками  безпосередньо в тому місці, де  добою раніше  відбулося затримання», – повідомив  Голова Держрибагентства Ярема Ковалів. 

    Він зазначив, що  Держрибагентство отримало інформацію про затримання  рибалок на озері Сиваш російськими прикордонниками в день інциденту – 15 вересня. «Ми одразу ж звернулися до компетентних органів – прикордонної служби, МЗС. На особливому контролі питання тримав наш територіальний орган – Азорибоохорона. На щастя,  ситуація вирішилася протягом однієї доби і наші рибалки повернулися додому».  – зазначив Ярема Ковалів. 

    Рибалки повідомили Держрибагентству, що російські прикордонники  назвали причиною їх затримання  «порушення паспортного  режиму кордону» і доставили їх на  територію тимчасово окупованої АР Крим. Проте 16 вересня до них прибули представники ФСБ і, посилаючись на показники навігаційних приладів, з’ясували, що рибалки паспортний  контроль не порушували – промисел здійснювався на відстані 130 км  від кордону  з тимчасово окупованою АР Крим, фактично це є територією Херсонської області.

    Нагадаємо,  15 вересня, 2015 р. на кордоні з окупованим Кримом затримала трьох громадян України, що  здійснювали промисловий лов  у затоці Сиваш.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.