• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канівське водосховище стане першою в Україні водоймою із зонами для любительського та промислового лову, - Держрибагентство

    Опубликовано: 2015-09-04 12:50:24

    «Нові правила рибальства» один з ключових напрямів Концепції реформування рибної галузі, він передбачає визначення чітких зон для любительського, спортивного та промислового рибальства. Держрибагентство  обрало Канівське водосховище в межах Київської області   для пілотного проекту із запровадження на водоймах чітких зон для різних видів лову.

    Нові правила рибальства діють на водоймі з 2 вересня, їх запровадження дозволить апробувати механізм  відокремлення зон для любительського та промислового рибальства і перевірити, наскільки методика є ефективною для повномасштабної імплементації  на інших водоймах України.

    Згідно Наказу Київрибоохорони № 96 від 02.09.2015, для любительського та спортивного рибальства було виділено наступні ділянки: від початку адміністративної межі Київської області, вниз за течією до гирла р. Павлівка с. Проців (лівий берег); від початку адміністративної межі Київської області, вниз за течією до південної адміністративної межі с. Плюти (правий берег); від початку адміністративної межі Київської області по обидва береги, вниз за течією, де нижня межа зони проходить через водосховище по лінії, яка з’єднує на правому березі південну адміністративну межу с. Плюти, на лівому гирло р. Павлівка в районі села Проців. Промисловий вилов на вказаних вище територіях заборонено.

    Голова Держрибагентства Ярема Ковалів відзначив: «На прикладі Канівського водосховища Держрибагентство має намір в тестовому режимі оцінити  як працюватимуть нові правила рибальства, отримати зворотний зв’язок від рибалок-любителів, спортсменів та промисловиків. Запронований розподіл має на меті реалізацію прав населення на відпочинок з раціональним використанням рекреаційного потенціалу Канівського водосховища, зменшення технічної інтенсивності промислу, забезпечення раціонального  використання водних біоресурсів та надання жителям Київської області можливості любительського рибальства у спеціально відведених для цього місцях. Не виключено, що в майбутньому ми встановимо плату за  користування водоймою рибалкам-любителям, як це запроваджено у більшості країн Європи, але ця плата буде мінімальною, а отримані кошти направлятимуться виключно на зариблення цієї ж водойми».

    Начальник Київрибоохорони Вадим Литвиненко в свою чергу зазначив, що прохання посприяти у створенні комфортних умов для любительського рибальства і розмежувати любительський та промисловий лов неодноразово надходили від рибалок любителів.   Це стало підґрунтям для ініціативи Київрибоохорони запровадити пілотний  проект  на Канівському водосховищі, ініціатива знайшла підтримку в Держрибагентстві. «Таких підхід зменшить навантаження на водойми Київщини і дозволить посилити роботу з відновлення популяцій водних біоресурсів, на яку переноситься основний акцент нашої діяльності» -  наголосив Вадим Литвиненко.

    Запровадження зон для промислового, любительського та спортивного рибальства є складовою напряму «Врегулювання галузі» відповідно до Концепції реформування рибної галузі.  Воно є частиною комплексного вирішення питання  регулювання промислового і любительського рибальства, що включає запровадження системи електронного моніторингу суден,  системи звітування про виловлену рибу, сертифікату походження риби,  а також створення саморегулювних організацій користувачів водойм.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.