• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Київській області стартують місцеві стратегічні сесії у форматі Світових кафе

    Опубликовано: 2015-08-05 12:08:08

    У серпні цього року в рамках реформування шляхів розвитку регіону за ініціативою першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації Лева Парцхаладзе стартують місцеві стратегічні сесії у форматі Світових кафе (World cafe) у районах, містах, селах та селищах Київської області.

    Кожний житель міста, села або селища зможе виступити з ініціативою та зробити свій внесок у розвиток свого району, населеного пункту. Такі стратегічні сесії стануть соціальним проектуванням, яке сприятиме генерації ідей та пошуків нових шляхів вирішення актуальних питань у економічній, житлово-комунальній, культурній, інноваційній, оздоровчій, освітній, спортивній та інших сферах.

    Перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе:

    «Поточні проблеми будь-якого регіону завжди зрозумілі краще місцевій громаді, ніж столичним посадовцям. Реальна децентралізація, запропонована Президентом Петром Порошенком, надає регіонам перспективні можливості у найрізноманітніших сферах діяльності, починаючи з бізнесу та закінчуючи соціальними проектами. Громади отримують «всі карти до рук» та можуть самостійно розвиватися і напрацьовувати позитивні результати. Київська обласна державна адміністрація зі своєї сторони готова надавати допомогу в організації та методології проведення стратегічних сесій, а також у реалізації отриманих рішень і пропозицій».

    Перші місцева стратегічна сесія стартують: 8-го серпня - у селі Музичі (Києво-Святошинський район), 15-го серпня - у селі Крюковщина (Києво-Святошинський район).

    У населених пунктів Київської області є реальні шанси для суттєвих та рішучих позитивних змін. Приклад села Бобриця Києво-Святошинського району показав, що такий метод справді діє, й активне залучення мешканців села до спільного вирішення місцевих питань дає вражаючі результати. Стратегічна сесія щодо шляхів подальшого розвитку Бобриців відбулась восени минулого року. Через 9 місяців бюджет села збільшився втричі, за підтримки місцевої влади та населення була оновлена економічна, житлово-комунальна, культурна, освітня, оздоровча, спортивна та інші сфери, підвищився рівень заробітної плати.

    Довідково: Світове кафе є методом сфокусованого неформального обговорення, яке відбувається в окремих тематичних групах. Такий формат дозволить об’єднати експертів, представників громадських організацій та місцевої громади, депутатів та керівників усіх рівнів для спільної роботи щодо обговорення та вирішення нагальних питань окремого населеного пункту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.