• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Святійший Патріарх Філарет освятить храм у Холодному Яру та благословить Перше всеукраїнське паломництво для військових

    Опубликовано: 2015-07-24 14:19:24

    Субота, 25 липня 2015 року о 9.00 Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятить храм на честь Святого праведного Петра (Калнишевського) - останнього кошового отамана Запорізької Січи на хуторі Буда у Холодному Яру, Чигиринського району, Черкаської області.

    Храм на честь святого Петра Калнишевського кілька років будували з ініціативи козацтва Холодного Яру - активної громадської організації, яка займається відновленням традицій та пам'яті повстанського краю.

    Холодний Яр відомий тим, що звідси починалася визвольна війна Богдана Хмельницького 1648 року, Коліївщина 1768 року. Волелюбні селяни Холодного Яру активно включилися у боротьбу за Незалежність України у часи Визвольних змагань 1917 - 1920 - х років.

    Після освячення буде звершено хресний хід навколо храму. Святійший Патріарх Філарет освятить також пам'ятник Небесній сотні та Борцям за волю України біля храму.

    О 14:00 Святійший Патріарх Філарет благословить початок Першого всеукраїнського паломництва для військовослужбовців у Холодному Яру біля храму на честь пророка Іллі у селі Суботів, Чигиринського району. У відкритті паломництва візьмуть участь - ветерани війни на Донбасі, військовослужбовці Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ.

    Місце для початку паломництва обрано не випадково - саме цей храм був збудований родиною гетьмана Богдана Хмельницького. Звідси розпочалася визвольна війна 1648 року. За легендою саме тут поховано великого гетьмана, про це також свідчить надгробок у середині храму. У Іллінському храмі Суботова зараз - відбувається справжнє диво - під час війни на Донбасі з ікони Ісуса Христа почала текти кров.

    Журналісти матимуть змогу на власні очі побачити кровоточиву ікону Ісуса Христа з Іллінського храму, поспілкуватися зі Святійшим Патріархом Філаретом та учасниками військового паломництва.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.