• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Коментар прес-служби про виконання Міністерством культури законів України «Про санкції» та ««Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України»

    Опубликовано: 2015-07-24 08:42:41

    Міністерство культури України на початку 2015 року направило до Міністерства закордонних справ та Служби безпеки України список з уточненими даними про 117 діячів культури Російської Федерації, які публічно підтримали анексію Криму та військову агресію проти України, висловлювали заперечення державного суверенітету та незалежності України і щодо яких пропонувалося застосувати обмежувальні заходи відповідно до Закону України «Про санкції», прийнятого парламентом у 2014 році.

    4 червня цього року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», Відповідно до цього закону, Мінкультури на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення складає та оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, забезпечує своєчасне оновлення цього Переліку.

    У липні громадськими активістами було складено та передано до Міністерства культури перелік з 567 діячів культури - іноземців, які зробили публічні антиукраїнські заяви, з вимогою громадськості заборонити присутність цих осіб у телерадіопросторі України. До цього списку активісти включили і французького актора, який отримав громадянство Росії та відомий своїми антиукраїнськими заявами, Жерара Депардьє.

    Міністерство культури відповідно до норм закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» направило складений громадськістю перелік до Служби безпеки, РНБО і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням опрацювати цей перелік щодо можливості визнання у встановленому порядку вказаних у ньому осіб такими, що створюють загрозу національній безпеці України та оприлюднення їхніх прізвищ на сайті Мінкультури.

    Порядок прийняття рішень про заборону демонстрації фільмів, серіалів, іншої аудіовізуальних продуктів визначений законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України». Зокрема, однією з підстав для відмови у видачі прокатного посвідчення є те, що одним з учасників фільму є фізична особа, включена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненому в установленому порядку.

    Телерадіоорганізаціям заборонено здійснювати трансляції аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. При цьому учасником аудіовізуального твору вважається фізична особа, яка брала участь у його створенні під власним ім’ям (псевдонімом) або як виконавець будь-якої ролі, виконавець музичного твору, що використовується в аудіовізуальному творі, автор сценарію та/або текстів чи діалогів, режисер-постановник, продюсер".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.