• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МИКОЛА КУКУРІКА: ЗАКОН ПРО МІСЦЕВІ ВИБОРИ СТАВИТЬ ХРЕСТ НА ДЕМОКРАТІЇ

    Опубликовано: 2015-07-15 13:07:41

    Закон про вибори до органів місцевого самоврядування утверджує однопартійну систему та ставить хрест на демократичних виборах. В цьому переконаний голова Партії пенсіонерів України МИКОЛА КУКУРІКА.

    За його словами, закон про місцеві вибори дискримінує позапарламентські політичні партії і всі нові, постмайданівські політичні альтернативи. Згідно із прийнятим законом, участь у місцевих виборах зможуть взяти лише ті партії та їх місцеві організації, які зареєстровані, щонайменше, за 365 днів до виборів.
     " Де-факто ряд нових партій, які виникли після Революції Гідності, будуть усунені від виборів. Таким чином у багатьох районах відбудуться однопартійний вибори", - сказав МИКОЛА КУКУРІКА.

    Потрібно було б розробити норму про завчасну реєстрацію партійних осередків як обов’язкову умову для участі у виборчому процесі. Якщо б  її ухвалили хоча б за два роки до виборів - з цим ще можна було б змиритись. Якщо ж вона приймається  за чотири місяці до виборів, то її  варто розцінювати, як політичну дискримінацію конкурентів, – підсумував КУКУРІКА.

    Нагадаємо, 14 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон «Про місцеві вибори». За ухвалення в другому читанні та в цілому законопроекту № 2831-3 проголосували 257 народних депутатів.

    Прес-служба Партії пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.