• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінкультури застосує громадські моніторинги у політиці санкцій до культурних діячів держави-агресора

    Опубликовано: 2015-07-09 08:40:15

    Міністерство культури проводить політику, спрямовану на захист українського інформаційного простору та українського культурного продукту в умовах військової агресії.

    Так, Міністерство культури на виконання закону про «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» формує перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі звернень РНБО, СБУ та Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Відповідно до закону, цей перелік має бути оприлюднений на офіційному веб-сайті.

    Ці положення мають бути виконані протягом 2 місяців з моменту набуття чинності Закону. «До 3 серпня такий перелік буде опублікований на сайті», - запевнив заступник Міністра культури – керівник апарату Юрій Зубко. Відповідно до цього закону, Держкіно заборонило для демонстрації близько 400 фільмів російського виробництва на підставах, визначених законом. 

    Окрім того, Мінкультури активно використовує інші законні важелі для мінімізації пропагандистських впливів з боку культурних діячів держави-агресора.

    «Міністерство культури передало до відповідних органів перелік з 117 артистів, які, на нашу думку, становлять загрозу національній безпеці. СБУ проводить розслідування та передає матеріали до суду, рішення якого є підставою для включення до згаданого переліку», - пояснив Юрій Зубко.

    На підтримку національного кіновиробництва та української музики розробляються зміни до законодавства за участю ключових телерадіокомпаній та кінокомпаній. Зокрема, 23 червня під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра культури В’ячеслава Кириленка відбулася нарада про можливості для збільшення квот для української музики в ефірі радіостанцій до 75%. 

    «Ці та інші кроки проводяться відповідно до чинного українського законодавства. Закиди про дискримінаційний характер такої політики не мають жодних підстав. Реальна дискримінаційна політика проводиться щодо українців в Росії, де вносять до так званих патріотичних стоп-листів Світовий конгрес українців та Українську всесвітню координаційну раду. Така небезпечна політика торує короткий шлях до етнічних чисток, при чому українська діаспора в Росії – найбільша в світі і одна з найбільших етнічних меншин у цій країні», - заявив Юрій Зубко у коментарі журналістам. 

    окрім Міністерства культури, повноваження по захисту інформаційного простору мають Міністерство інформаційної політики, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, Держкіно. 

    Заступник Міністра запевнив, що Мінкультури відкрите до співпраці з активістами та громадськими організаціями, які проводять моніторинги діяльності культурних діячів Росії, що має антиукраїнську спрямованість. Інформацію від цих громадських інституцій Міністерство вивчатиме та скеровуватиме для реагування в органи, які займаються національною безпекою. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.