• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проти ректора Державної медичної академії Георгія Дзяка розпочато досудове розслідування

    Опубликовано: 2015-07-08 09:00:10

    Керівник ВНЗ Міністерства охорони здоров’я Георгій Дзяк підозрюється у розтраті майна та зловживанні владою. Правоохоронці розпочали розслідування після відповідного звернення народного депутата України Ірини Суслової.

    «У Державній Медичній Академії під керівництвом Георгія Дзяка уже багато років процвітає корупція. У численних зверненнях громадських активістів йдеться про факти закупівлі майна за завищеними цінами, роботі на території закладу приватних комерційних підприємств, вимаганні хабарів від студентів тощо», - заявила нардеп від партії «Воля» Суслова.

    Парламентар також наголошує, що ректор дніпропетровського вузу, член Партії регіонів ще із 2004-го року під час Революції гідності переслідував її учасників. Так, Дзяк змушував викладачів складати списки студентів для відрахування з вузу за участь у акціях проти режиму Януковича.

    Досудове розслідування щодо ректора МДА Георгія Дзяка розпочали прокуратура та управління МВС у Дніпропетровській області. Справа порушена зач.1 ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч. 1 ст. 364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для себе чи іншої фізичної або юридичної особи».

    Нагадаємо, за зверненнями Ірини Суслової, правоохоронці також розслідують діяльність інших одіозних ректорів режиму Януковича Петра Мельника, Георгія Калетника, Сергія Ківалова та інших.

    Також, представники партії «Воля» у парламенті Юрій Деревянко та Ірина Суслова були серед ініціаторів законодавчої заборони обіймати керівні посади у вузах чиновникам, що підпадають під люстрацію, корупціонерам та тим нардепам, хто голосував за диктаторські закони 16 січня 2014-го року.  

    Прес-служба народного депутата України Ірини Суслової

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.