• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Роз’яснення Міністерства культури щодо підготовки концепції Українського інституту (Інституту Тараса Шевченка)

    Опубликовано: 2015-07-07 15:29:48

    31 березня Міністерство культури  оголосило про ініціативу створити  інституцію для просування української  культури за кордоном. Проект  Концепції Українського Інституту Тараса Шевченка, який розроблений в Українському центрі культурних досліджень, було винесено на громадське обговорення.

    28 квітня відбувся круглий стіл  під головуванням заступника  Міністра культури Андрія Вітренка  за участю керівництва культурних центрів європейських країн, представників органів влади та творчих спілок. Пропозиції, подані в ході громадського обговорення, та пропозиції учасників круглого столу було враховано в ході підготовки до публічної презентації проекту Концепції за участю Віце-прем’єр-міністра – Міністра культури В’ячеслава Кириленка. У цьому заході, який відбувся 11 червня, брали участь дипломати європейських країн, керівники європейських програм та культурних центрів, українські експерти, культурні активісти, представники ЗМІ. Документ розміщений на сайті Мінкультури.

    На рівні Уряду буде створено міжвідомчу робочу групу з тим, аби внести проект постанови уряду про створення Українського інституту - Інституту Тараса Шевченка.

    Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури В’ячеслав Кириленко неодноразово наголошував, що рішення Кабінету міністрів може бути ухвалене до кінця 2015 року. Водночас, власне ухвалення рішення не означає фактичного старту роботи інституту в повному обсязі. Програмне наповнення роботи інституту та визначення джерел фінансування потребують окремих рішень.

    Важливо, щоб у процесі створення Українських інститутів, органи державної влади продемонстрували консолідованість зусиль та спільне розуміння важливості цього проекту. Експертні кола також мають відкриті можливості зробити цей процес конструктивним та результативним, адже спроби створити інституцію, яка б представляла українську культуру за кордоном, тривають з 1993 року.

    Міністерство культури звернулося до Національного інституту стратегічних досліджень з пропозицією долучитися до опрацювання проекту Концепції та інших документів щодо створення Українського інституту, а також запропонувати кандидатуру до складу урядової робочої групи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.