• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська делегація бере участь у роботі Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у Німеччині 30 червня 2015

    Опубликовано: 2015-06-30 14:54:08

    Делегація Міністерства культури України на чолі з Першим заступником Міністра культури Ігорем Ліховим бере участь у 39-й сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка проходить у Бонні (Німеччина). До складу делегації входять генеральний директор національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, начальник Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради  ЛіліяОнищенко-Швець та головний архітектор Львова Юлін Чаплінський.

    Під час засідання Комітету планується обговорити стан збереження об′єктів всесвітньої спадщини, що знаходяться під загрозою, і тих, що включені до  Списку всесвітньої спадщини; оновлення цих списків ЮНЕСКО.

    Українська делегація представить звіт про стан збереження українських пам’яток, внесених до Списку всесвітньої спадщини, та їхніх ареалів - собору Святої Софії та Києво-Печерської Лаври, а також  історичної центральної частини міста Львова.

    У приміщенні, де відбувається цьогорічне засідання комітету, відкрито фотовиставку об’єктів транскордонної номінації України та Польщі «Дерев’яні церкви Карпатського регіону». Група історично цінних унікальних дерев'яних церков занесена до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО 2013 року.

    У ході засідання Комітету будуть заслухані доповіді Центру всесвітньої спадщини та дорадчих органів, за ініціативи Генерального директора відбудеться дискусія на тему «Конвенція про охорону всесвітньої спадщини: Думаючи про майбутнє». Також учасники засідання Комітету обговорять звіт про Стратегію підвищення кваліфікації зі збереження спадщини та її виконання в Центрах всесвітньої спадщини категорії 2, Глобальну стратегію для репрезентативного, збалансованого та надійного  Списку всесвітньої спадщини; заслухають періодичні звіти та Фінальний звіт щодо результатів другого циклу періодичної звітності для Європейського регіону та план дій. Буде обговорено другий цикл періодичних звітів для інших регіонів, а також питання міжнародної допомоги та бюджетного планування на дворічний період 2016-2017 рр.

    У ході заключного засідання відбудуться вибори президента, віце-президента та доповідача 40-ї сесії Комітету всесвітньої спадщини, яке відбудеться 2016 року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.