• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олександр Мотузяник: За минулу добу бойовики більше 50 разів порушили перемир’я

    Опубликовано: 2015-06-15 08:25:30

    ​За минулу добу кількість інцидентів порушення перемир’я з боку проросійських бойовиків зросла. «Бандформування 32 рази застосовували 120-мм міномети, 10 разів – артилерію калібру 122 та 152 -мм, 11 разів били з танків. На Луганщині бойовики знову двічі застосовували системи «Град-П» («Партизан»)», – розповів під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

    На Луганському напрямку проросійські бойовики порушували режим перемир’я Новотошківського, Золотого, Болотеного, Кримського та Щастя.

    На Донецькому напрямку спостерігається найвищий рівень інтенсивності ведення вогню з боку бойовиків. Найбільше обстрілів зафіксовано у районі Донецького аеропорту, на західних околицях Горлівки, поблизу Мар’їнки та Гранітного. Також бойове зіткнення між українськими військовими та незаконними збройними формуваннями відбулось біля селища Верхньоторецьке.

    На Маріупольському напрямку після двох днів затишшя російсько-терористичні війська обстрілювали позиції сил АТО 9 разів у Широкиному, по одному разу – у селищах Чермалик та Новоселівка.

    У межах Донецької та Луганської областей українські прикордонники та військові зафіксували політ 19 безпілотників.

    За минулу добу внаслідок бойових дій загинув 1 український військовий, 21 військовослужбовець отримав поранення.

    Полковник Олександр Мотузяник наголосив, що крім позицій АТО бойовики обстрілюють також і населені пункти, розташовані поблизу лінії зіткнення. «За минулу добу 6 разів під удари російсько-терористичних військ потрапили селища поблизу Донецького аеропорту – Опитне та Водяне. Бойовики застосовували артилерію, танки та БМП. 11 та 12 червня злочинці цілеспрямовано обстрілювали із танків та важкої артилерії Авдіївку. Внаслідок обстрілів було поранено 2 мирних мешканців, пошкоджені будинки у різних районах міста», – зазначив речник АПУ з питань АТО.

    Через дії бойовиків економічна ситуація на окупованих територіях погіршується.  «Керівництво так званої «ЛНР» оголосило ультиматум страйкуючим шахтарям: або вони виходять на роботу, незважаючи на відсутність зарплати, або їх забирають у лави незаконних збройних формувань. Водночас глава так званої «ЛНР» Плотницький видав негласний указ про припинення видачі вугілля шахтарям на побутові потреби», – зауважив полковник Мотузяник.

    Контррозвідка СБУ затримала інформатора бандформування «ДНР» у Авдіївці, який збирав інформацію  про місця дислокації сил АТО, пересування військової техніки та озброєння українських військових і передавав її бойовикам. 28-річного чоловіка завербував член так званої «розвідки ДНР» на прізвисько «Сміт».

    Крім цього співробітники Служби безпеки України спільно з Державною фіскальною службою перекрили нелегальний канал постачання пального з окупованої території – заправку у селищі міського типу Біловодськ на Луганщині. Заправка працювала без жодних дозвільних документів, реалізуючи нафтопродукти, які нелегально ввозилися з окупованих територій. Частина доходу від реалізації пального передавалася ватажкам незаконних збройних формувань, які контролювали цей протиправний бізнес. Вилучено понад 7 тонн дизпалива.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.