• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: Уряд має нести відповідальність за відсутність плану дій із ліквідації надзвичайних ситуацій

    Опубликовано: 2015-06-11 13:07:38

    Уряд, який ще 26 січня ц.р. оголосив режим підвищеної готовності всієї країни до надзвичайних ситуацій, має нести відповідальність за те, що відповідного плану дій у разі виникнення таких ситуацій немає дотепер. Про це в ефірі телеканалу Business заявив лідер політичної партії „Громадянська позиція” Анатолій Гриценко, коментуючи дії влади щодо ліквідації пожежі на нафтобазі у Васильківському районі.

    „Пожежі трапляються всюди, але питання в тому як влада на це реагує”, - сказав він.

    Гриценко нагадав, що 26 січня цього року в прямому ефірі під селекторної наради в приміщенні ДСНС Арсеній Яценюк оголосив режим підвищеної готовності всієї країни до надзвичайних ситуацій, а у двох областях – Донецькій  і Луганській - режим надзвичайної ситуації.

    „ Якби це був не черговий піар, відповідно до цього рішення, кожна адміністрація мала б скласти перелік об’єктів пдвищеної небезпеки, плани евакуації людей у разі надзвичайних ситуацій на цих об’єктах тощо. Із січня пройшло вже 4 місяці і виявилося, що ніхто не готовий. Камікадзе одні, а кидають у бій інших. Тому треба питати вже з уряду за його роботу, а не експериментувати далі з ДСНС”, - наголосив Гриценко.

    Політик також підкреслив, що гасити нафту водою і кидати на гасіння такої пожежі людей – це свідомо відправляти їх на загибель. „Зробити насправді треба не так багато. Не треба туди людей посилати – треба забезпечити локалізацію і контроль”.

    Він також зазначив, що мають бути встановлені справжні причини пожежі, а винні у наданні дозволу на розміщення нафтобази біля військової частини мають бути притягнуті до відповідальності. „Залишати це просто так не можна”, - наголосив лідер „Громадянської позиції”.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.