• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Печерський суд вважає, що Порошенко не вкрав землю в Царському селі

    Опубликовано: 2015-06-11 11:20:00

    Печерський суд Києва відмовив народному депутату України Віталію Купрію в задоволенні скарги на бездіяльність Генерального прокурора Віктора Шокіна щодо невнесення до ЄРДР відомостей про кримінальне правопорушення (шахрайство) Президента Петра Порошенка, який привласнив земельну ділянку в Царському селі.
     
    Про це повідомив сам нардеп, надавши копію ухвали Печерського районного суду.
     
    Суд стверджує, що заява народного депутата Купрія та інших його колег, які посилаються на інформацію журналістів «Радіо Свобода», «не містить жодних даних про вчинення кримінального правопорушення».
     
    «Посилання народних депутатів України в заяві щодо придбання певними особами земельних ділянок за цінами нижчими, аніж ринкова ціна, невиконання останніми умов договорів щодо передачі грошової суми за договорами продавцеві носять виключно відносини цивільно-правового характеру. Відтак, викладені народними депутатами в заяві повідомлення… про нібито скоєне кримінальне правопорушення не є підставою для внесення відомостей в ЄРДР», – зазначається в ухвалі суду.
     
    Між тим, народний депутат впевнений, що ухвала суду порушує норми українського законодавства і свідчить про його повну залежність від керівництва держави.
     
    «Суд мав би знати, що перевірка відомостей про злочин робиться тільки після внесення до ЄРДР відомостей про цей злочин, а виходить, що ГПУ і суд без проведення перевірки фактично визначили, що журналісти «Радіо Свобода» ввели в оману українське суспільство, чим порушили журналістську етику і проявили непрофесіоналізм. Хоча очевидним є факт того, що 1 гектар землі в центрі Києва вартістю понад 25 млн. доларів Порошенко і його подільник Кононенко отримали, не сплативши до бюджету столиці ні копійки», – стверджує Купрій.
     
    Народний депутат переконаний, що судова система України настільки ж керована «згори», як і в часи Віктора Януковича.
     
    «І прокуратура, і суд довели, що Президент, і його поплічники належать до касти недоторканих і їх неможливо притягнути до відповідальності за відверте пограбування українського народу. Висновок невтішний: Порошенко, як і Янукович раніше, зумів отримати вплив на українську Феміду і користується ним для того, щоб врятувати себе від тюремного ув'язнення», – констатує парламентар.
     
    Нагадаємо, що вказані земельні ділянки в історичному районі міста Києва в 2004 році отримало в оренду ТОВ «Зеленбудсервіс-К», а вже в 2007 році, переєструвавшись в якості будівельного кооперативу, безкоштовно оформило право власності на ці ділянки за рішенням Київради від 23 квітня 2009 року. Таке оформлення було здійснено всупереч чинному законодавству, оскільки ніхто з 12 членів кооперативу не перебував у черзі на отримання житла, що є необхідною умовою при безкоштовному виділенні землі. Вже у 2009 році дві ділянки по вул. Радіальна, 5 переходять у власність ПП «УКРСЕЛ» за фіктивним договором іпотеки, а згодом продаються Порошенку та Кононенку. Як особисто запевнив директор та єдиний власник ПП «УКРСЕЛ» Білий М.М., грошей за вказані земельні ділянки йому ніхто не сплатив.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.