• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Донорству в Україні бути»

    Опубликовано: 2015-06-10 08:26:07

    9 червня у Центрі крові,  що розміщений на території головного військово-клінічного госпіталю, народні депутати Ірина Сисоєнко та Юлій Мамчур,  а також керівник координаційного центру допомоги воїнам АТО (кіборг, позивний «Спартанець» - Анатолій Свирид  стали донорами крові задля  допомоги у порятунку життя.

    «Сьогодні ми  даємо початок Всеукраїнській акції "Я крапля в морі!".

    Цим заходом ми хочемо показати, що  нам не байдужі люди, які зараз нас захищають. Вони рятують наші життя там, а ми хочемо допомогти їм тут.

    Кожен з нас - всього лиш крапля в морі, разом - ми величезний океан, який може врятувати життя багатьох сотень тисяч людей.

    Крім того, цією акцією ми хочемо привернути увагу до проблеми  нестачі крові та донорства в Україні» - зазначила заступник голови комітету верховної ради з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко.

    Учасники заходу наголосили про те, що питання створення банку крові, уже як пріоритетне, винесено комітетом охорони здоров’я до розгляду.

    Важливим напрямком наших дій на даному етапі є  імплементація європейського законодавства та розробка проекту закону «Про донорство» - якщо активізувати наші сили та можливості,  то прийняти даний  законопроект можна уже цього року.

    «Наше завдання створити Національний центр крові та  скоординувати дії. Ми не хочемо  більше звертати увагу державних органів на проблему. Ми беремо цю проблему під власний контроль та будемо рухатись у напрямку її реалізації» - розповіла Ірина Сисоєнко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.