• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні стартує проект «Школяр-програміст», який зможе щороку давати до 30 тисяч фахівців — Дерев'янко

    Опубликовано: 2015-06-04 08:29:57

    В межах експериментальної програми, яка стартує у Києві, Львові, Одесі та Івано-Франківську, талановиті учні зможуть отримувати повноцінну освіту програміста з міжнародними сертифікатами ще до закінчення школи.

    В Україні стартує проект "Школяр-програміст", який зможе щороку давати до 30 тисяч фахівців — Дерев'янко

    Про це заявив член ради партії "ВОЛЯ" народний депутат Юрій Дерев'янко на прес-конференції в Українському кризовому медіаценті в середу, 3 червня, повідомляє його прес-служба.

    "Унікальна програма "Школяр-програміст" дасть потужний поштовх розвитку IT-галузі в нашій державі. Відтепер у нас з'явилася можливість ще на етапі школи відібрати здібних дітей та дати їм практичну освіту програміста", — сказав Юрій Дерев'янко.

    Він підкреслив, що сьогодні щороку 4 тисячі людей стають професійними програмістами, однак потенціал у нашій країні набагато більший.

    "Наша мета — мати можливість готувати до 30 тисяч програмістів на рік, які отримають базову освіту ще в школі і будуть гарантовано мати реальну високооплачувану роботу", — зазначив нардеп.

    За словами Дерев'янка, реалізація проекту також дозволить сформувати потужний середній клас з перспективою щорічного доходу мінімум у 300-400 тисяч гривен.

    "Проект "Школяр-програміст" започатковує механізм кузні інтелекту, який дуже швидко почне приносити в Україну кошти", — підкреслив парламентарій. За його словами, завдяки проекту можна буде збільшити приріст надходження валюти від галузі IT в країну, як мінімум, вдвічі — з $1,5 млрд  до $3 млрд. "Для прикладу металургія приносить Україні $6-8 млрд", — додав Дерев'янко.

    Юрій Дерев'янко подякував за підтримку проекту Івано-Франківської обласної держадміністрації та Міністерству освіти і науки України.

    За словами розробника експериментальної програми, кандидата технічних наук Сергія Іщерякова, для невеликої частини старшокласників, (приблизно 1 %, тобто одна дитина на 3-4 класи) рівень сприйняття абстрактних моделей, які є характерні для програмування, є цілком прийнятним. "Ці діти вже у 8-9 класі сприймають інформацію точно так само, як студенти на 3-4 курсі", — зазначив Іщеряков.

    "Моя мета — зробити так, щоб ці діти, в яких світяться очі, які себе не бачать без комп"ютера, побачили, що це може бути професія і щоб вони не втратили цю мрію", — додав він.

    "Після навчання за цією програмою діти зможуть отримати професійний сертифікат корпорації Oracle та навички програмування на Google Android"- сказав Сергій Іщеряков. Іщеряков підкреслив, що у Львові, Києві, Одесі та Івано-Франківську вже з вересня 2015 року здібні діти зможуть навчатися по цій програмі абсолютно безкоштовно та зауважив що вартість навчання на подібній програмі в США складає близько $2000.

    "Зважаючи на актуальність упровадження в навчальний процес IT-освіти, Міністерством освіти і науки України затверджені навчальні програми для 10-11 класів інформаційно-технологічного профілю", — зазначив директор департаменту Міністерства освіти України Юрій Кононенко.

    За його словами, в травні 2015 року було затверджено навчальну програму, метою якої є підготовка учнів до початкового рівня розробників програмного забезпечення, підтвердженого міжнародними сертифікатами, а також набуття ними професійних навичок індивідуальної та командної роботи над проектами з розробки програмних додатків для мобільних засобів на основі операційної системи Google Android, в тому числі з наступним розміщенням на публічних Інтернет-ресурсах.

    Прес-служба Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.