• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ірина Сисоенко: Уряд повинен погодити Угоду з НАТО, яка відкриває доступ до 700 тис евро на закупівлю медобладнання якнайшвидше

    Опубликовано: 2015-05-15 08:47:33

    Фракція “Самопоміч” у Верховній Раді закликала Кабінет міністрів прискорити підготовку до ратифікації угод про співробітництво з НАТО про доступ до коштів, призначених для реабілітації військовослужбовців поранених в АТО. Про це на брифінгу сказала народний депутат України, заступник Голови парламентського комітету з питань охорони здоров я  Ірина Сисоєнко.

    «Верховна Рада України до кінця травня 2015 року повинна ратифікувати Угоду про співробітництво, між Кабінетом Міністрів України та організацією НАТО.

    Зазначений документ є рамковою угодою, ратифікація якого дасть змогу відкрити доступ до п’яти трастових фондів, створених спеціально для допомоги Україні з питань реабілітації та допомоги військовим. Наразі трастовий фонд налічує  700 тис евро які можуть бути використані Україною для закупівлі медичного обладнання для реабілітації воїнів та навчання спеціалістів з реабілітації» - наголосила депутат.

    Міністерство оборони зволікає з узгодженням текстів угод та переадресувало їх до Міністерства соціальної політики. За словами І.Сисоєнко, необхідність у терміновому погодженні текстів угоди та отриманні доступу до трастових фондів, створених спеціально для допомоги Україні зростає у зв’язку з очікуваною демобілізацією  35 тис військових з місць проведення АТО.

    «Вважаю, подібне зволікання неприпустимо. Зараз в нашій країні відбувається ротація та демобілізація військових. За кілька місяців, з місць проведення АТО, повернуться близько тридцяти п’яти тисяч бійців, які будуть потребувати невідкладної допомоги. Водночас з цим, документи фактично ходять по бюрократичному колу, від одного міністерства до іншого.  НАТО готові надати підтримку Україні в питаннях фізичної та психологічної реабілітації бійців, навчання військових психологів, частково забезпечити українські госпиталі необхідним реабілітаційним обладнанням. Саме тому, я вимагаю невідкладних дій від Міністерства оборони України та пильного контролю за процесом підписання угоди з боку Прем’єр Міністра України Арсенія Петровича Яценюка» - підкреслила депутат.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.