• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Порошенко не здатен добитись безвізового режиму з ЄС – Купрій

    Опубликовано: 2015-04-30 09:00:53

    Президент Петро Порошенко продемонстрував, що не здатен виконати вимоги Європейського Союзу для отримання Україною безвізового режиму з ЄС, а також власну передвиборчу програму на виборах президента, в якій закріплена відповідна обіцянка.
     
    Про це заявив народний депутат Віталій Купрій, коментуючи результати саміту «Україна-ЄС», що відбувся в Києві 27 квітня.
     
    «Європейські дипломати недвозначно дали зрозуміти – їхні вимоги досі не виконані і про жодне скасування віз поки навіть не йдеться, проте цілком дипломатично заявили, що Україна продемонструвала прогрес в просуванні до безвізового режиму, і що вони залишаються прихильниками цієї ініціативи», - підкреслив народний депутат.
     
    Як відомо, на нинішньому етапі невиконаними залишаються низка «антикорупційних вимог» Євросоюзу. Також Україна повинна посилити координацію та обмін інформацією між органами державної влади, відповідальними за боротьбу з корупцією. Серед іншого, Україна поки що не задовольнила вимоги ЄС щодо громадського порядку і безпеки, попередження та боротьби з організованою злочинністю та тероризмом.
     
    Нагадаємо, в лютому Президент Петро Порошенко заявляв, що очікує отримання безвізового режиму з ЄС на саміті «Східного партнерства» в Ризі 21-22 травня, але згодом представники європейських політичних інституцій спростували таку можливість.
     
    В своїй програмі на виборах президента «Жити по-новому» Петро Порошенко обіцяв, що безвізовий режим з ЄС буде запроваджено вже протягом першого року його президентства.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.