• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністерство екології та природних ресурсів наблизило створення чорнобильського біосферного заповідника

    Опубликовано: 2015-04-28 08:19:49

    27 квітня Міністерство екології та природних ресурсів направило для отримання правового висновку проект Указу Президента України «Про створення Чорнобильського біосферного заповідника» до Міністерства юстиції України.

    Цій події передувала десятилітня робота науковців і громадськості, питання неодноразово піднімалося у Верховній Раді України. За останній рік Мінприроди разом з Київською облдержадміністрацією забезпечило погодження матеріалів проекту створення заповідника усіма, передбаченими законодавством організаціями, а саме: Державним агентством України з управління зоною відчуження, Іванківською та Поліською районними державними адміністраціями, головним управлінням Держкомзему в Київській області тощо.

    На основі погоджених матеріалів розроблено проект Указу Президента України «Про створення Чорнобильського біосферного заповідника», який погоджено з Мінекономрозвитку, Мінфіном, Мінагрополітики, Київською облдержадміністрацією, Держземагентством та ДАЗВ. До складу заповідника пропонується включити 227319,5 гектара земель Чорнобильської зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення.

    Міністр Ігор Шевченко розповів, що головним завданням Чорнобильського біосферного заповідника буде збереження в природному стані найбільш типових природних комплексів Полісся, забезпечення підтримки та підвищення бар’єрної функції Чорнобильської зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення, стабілізації гідрологічного режиму та реабілітації територій, забруднених радіонуклідами, організації міжнародних наукових досліджень.

    Чорнобильський біосферний заповідник разом з природним заповідником «Древлянський» (Житомирська область) та Поліським державним радіаційно-екологічним заповідником (Республіка Білорусь) площею понад 500 тис. га стануть унікальною та однією із найбільших природоохоронних територій Європи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.