• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У столиці вперше відбудеться фестиваль міських проектів «PRO місто»

    Опубликовано: 2015-04-23 13:35:12

    З 29 по 31 травня у столичному парку імені О. Пушкіна вперше відбудеться фестиваль міських проектів «PRO місто», який планується зробити щорічним. Фестиваль задуманий як «місце зустрічі» представників влади, бізнесу та культури, громадських активістів, експертів та простих киян, які хочуть бачити своє місто більш комфортним та «гуманним» і готові докласти до цього зусиль. Дізнатися більше про фестиваль можна на сайті promisto.kiev.ua
    Програма фестивалю передбачає як просвітницькі, так і розважальні заходи. В приміщенні виставкового центру АККО Іnternational відбудуться презентації та виставка проектів міського розвитку від влади та громадськості,  пройдуть лекції світових зірок урбаністики і всесвітньо відомих мерів міст, які супроводжуватимуться панельними дискусіями. Свої проекти також представлять десять фіналістів відкритого конкурсу на кращий міський стартап-2015 «Best Urban Social Startup». За результатами цих презентацій журі визначить переможця, який отримає 200 тис. грн. на реалізацію свого проекту.
    У самому парку ім. О. Пушкіна працюватимуть розважальні та інформаційні майданчики. Передбачена спеціальна програма для дітей. Просто неба відбудуться кінопокази, концерти та вечірка на День Києва.
    За словами директора Департаменту містобудування та архітектури, головного архітектора Києва Сергія Целовальника, фестиваль «PRO місто» є відображенням сучасних тенденцій у розвитку великого міста.
    «Навіть багатомільйонні мегаполіси сьогодні намагаються стати дружніми до мешканців і гостей. Подібна гуманізація міста неможлива без участі самих жителів - вони стають співавторами міського середовища, яке відповідає їх інтересам та потребам. Фестиваль «PRO місто» започатковує саме таку практику», - сказав Сергій Целовальник.
    Заступник Директора департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш переконаний, що фестиваль надасть можливість усім ініціаторам змін у місті представити свої ідеї та реалізувати їх, скооперувавшись зі своїми однодумцями.
    «Людей, які хочуть впливати на розвиток міста, дуже багато. До Департаменту містобудування та архітектури постійно приходить молодь  з різними ініціативами щодо покращення міста. З багатьма активістами ми вже почали співпрацювати в рамках наших проектів, іншим - пропонуємо заявити про себе на фестивалі. Впевнений, якщо об’єднати  зусилля, можна дуже швидко вивести Київ на рівень європейської столиці», - зазначив Андрій Вавриш.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.