• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нове професійне життя починається з ярмарку можливостей

    Опубликовано: 2015-04-20 08:16:38

    Голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба відвідав у Харкові Ярмарок можливостей, учасниками якого стали вимушені переселенці з Луганської та Донецької областей. Він, зокрема, поспілкувався з однією з учасниць заходу – переселенкою з Донецької області, дізнався про її проблеми та потреби, з’ясував, яку вона шукає роботу, чи перебуває на обліку в центрі зайнятості.

    Про скоординованість дій із службою зайнятості при наданні допомоги, пошуку роботи для внутрішньо переміщених осіб Я. Кашубі розповіли представники благодійної організації «БФ «Станція Харків», громадської організації «Автомайдан-Харків» та Східного регіонального представництва міжнародного фонду «Відродження». Саме вони разом з Харківським обласним центром зайнятості стали організаторами Ярмарку можливостей для внутрішньо переміщених осіб.

    За словами голови правління громадської організації «Автомайдан-Харків» Михайла Довгопола, ідея проведення такого масштабного заходу виникла через розуміння актуальних проблем: наявність психологічного бар’єру між деякими роботодавцями та переселенцями із зони АТО, через потребу та бажання багатьох людей, які оселилися на Харківщині, працевлаштуватися.

    «Інформаційні масові заходи, такі, як цей ярмарок, – можливість зібрати в одному місці і роботодавців, і шукачів роботи для безпосереднього спілкування, презентувати спектр послуг служби зайнятості, почути відгуки про нашу роботу, а значить – стати ближчими до людей», – наголосив Ярослав Кашуба.

    Посередниками у спілкуванні шукачів роботи та роботодавців виступили фахівці Харківського обласного та Харківського міського центрів зайнятості. Вони забезпечили Ярмарок можливостей базою даних про вакансії – по Харківському регіону та по Україні в цілому. Ця база склала понад 35 000 різноманітних вакансій. Крім того, фахівці служби зайнятості орієнтували внутрішньо переміщених осіб на самозайнятість, розповідали про послуги з професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, які надає служба зайнятості, про можливість отримати ваучер на освіту.

    Щоб наблизити роботу до майбутніх працівників, а шукачів роботи – до роботодавців, понад 20 учасників ярмарку – представники підприємств, установ, організацій та компаній Харкова запропонували переселенцям понад 300 вакансій. Роботодавці шукали програмістів, інженерів, токарів, бухгалтерів, економістів, техніків, менеджерів, слюсарів тощо.

    Загалом, більше тисячі внутрішньо переміщених осіб мали можливість поспілкуватися з роботодавцями в неформальній обстановці та пройти співбесіду на заміщення вакантних посад. А ті, які ще не зовсім визначились з напрямом своєї професійної реалізації або ніяковіють при зустрічі з роботодавцем, відвідали семінари, організовані центром зайнятості та волонтерами: «Пошук роботи: з чого почати і як отримати те, чого бажаєш», «Лайф-менеджмент. Складові успіху в епоху змін», «Чому мені відмовили на співбесіді?» тощо.

    Під час одного з інформаційних семінарів переселенка з Луганської області висловила Я. Кашубі слова вдячності за допомогу служби зайнятості у переведенні її бізнесу з «гарячої точки» до Житомирської області.

    Робоча поїздка Голови Державної служби зайнятості на Харківщині триває.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.