• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Доля пустиря Алеї Героїв Небесної Сотні, 3-5 буде вирішена після результатів конкурсу «Територія Гідності»

    Опубликовано: 2015-04-02 08:20:55

    Майбутня доля ділянки, що біля котловану на Алеї Героїв Небесної Сотні, 3-5 буде вирішена після результатів конкурсу «Територія Гідності». Наразі розглядається можливість створення на цьому місці тимчасового скверу без встановлення будь-яких додаткових споруд. Таке рішення було прийнято після зустрічі головного архітектора Києва Сергія Целовальника з активістами з фондів «Визволення» та «Пам’яті Небесної сотні».

    «Пустир на Алеї Героїв Небесної Сотні розглядається як одне з можливих місць розташування багатофункціонального музейного комплексу «Музей Свободи/Музей Майдану». Ділянка запропонована умовами та завданням міжнародного конкурсу «Територія Гідності», яке формувалося громадою міста. Наразі ми готуємося до відкриття виставки конкурсних робіт, адже їх має побачити громада і висловити свою думку. Результати конкурсу будуть вже наприкінці травня», - зазначив Сергій Целовальник.

    Він також додав, що на конкурс «Територія Гідності» подано 149 проектів, з них 24 проекти розглядаються у номінації ІV. «Багатофункціональний музейний комплекс «Музей Свободи/Музей Майдану».

    Як відомо, днями  активісти з фондів «Визволення» та «Пам’яті Небесної сотні»  без жодних дозволів почали роботи зі створення «ритуального парка імені Небесної сотні». Свої дії вони пояснили бажанням показати людям, що територія захаращена і нікому не потрібна.

    «Пустир перетворився на смітник. Вулиця Інститутська є одним з головних місць революційних подій минулого року. Тому ми вирішили зробити територію пустиря гарною і присвятити її гідній пам’яті Героїв Небесної Сотні. Однак тепер, коли ми знаємо, що триває міжнародний конкурс, хочемо об’єднати зусилля з міською владою. Ми пропонуємо створити на цьому місці тимчасовий сквер, який не суперечитиме умовам конкурсу і прикрашатиме цю територію, поки не будуть визначені подальші заходи», - зазначив засновник фонду «Пам’яті Небесної сотні» Андрій Павленко.

    Нагадаємо, що самовільні роботи на Алеї Героїв Небесної Сотні були призупинені директором Департаменту благоустрою Дмитром Білоцерковцем, який одразу прибув на місце подій для з’ясування обставин.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.