• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Конкурс на посаду нового голови ДФСУ має бути відкритим

    Опубликовано: 2015-04-01 08:13:36

    Український союз промисловців і підприємців звернувся з листом до Міністра фінансів України Наталії Яресько з закликом провести чесний  та відкритий  конкурс з відбору нового голови ДФСУ та залучити до нього представників бізнес-асоціацій України. Саме керівнику фінансового блоку уряду прем’єр-міністр України доручив очолити  конкурсну  комісію  з відбору кандидатів на посаду нового голови Державної фіскальної служби і, заручившись підтримкою та врахувавши думку найбільших профільних ділових асоціацій, протягом двох тижнів подати претендента на розгляд уряду.

    Відтак, промисловці та підприємці закликають Наталію Яресько забезпечити максимальну відкритість та прозорість конкурсу, який має відбуватися за умов максимальної гласності, із залученням громадськості та представників профільних громадських організацій. 

    Однак досі на офіційних урядових сайтах – ДФС, КМУ, Міністерства фінансів України відсутня будь-яка інформація щодо формування конкурсної комісії чи переліку кандидатів, умов участі у конкурсі, критерії відбору кандидатів, говориться у листі УСПП.

    «Так не має бути у демократичній державі, яка прагне запроваджувати на своїх теренах європейські цінності. Залучення до процедури підбору кандидатів на вищі керівні посади Державної фіскальної служби України представників громадянського суспільства, організацій ділової спільноти, які широко представляють платників податків, обумовлює прозорість процедури призначень, виключає кулуарність, закриті рішення та домовленості в підборі таких відповідальних кадрів», – наголосив президент УСПП Анатолій Кінах.

    Основними критеріями відбору кандидатури на нового очільника ДФСУ мають бути високий фаховий рівень кандидата, визнання його авторитету широкими колами експертів та бізнесу, вмотивованість, неупередженість, прогресивність поглядів, наявність власного бачення процесу реформування податкової служби та шляхів реалізації цих задумів, наявність рекомендованих листів від інститутів громадянського суспільства, вважають в УСПП.

    Український союз промисловців та підприємців звертається до Міністра фінансів з вимогою  гарантувати прозору та публічну конкурентну процедуру призначень на керівні посади у ДФСУ,  для цього залучити представників УСПП, інших громадських організацій, які представляють ділову спільноту, до роботи вищезгаданої комісії, оприлюднити положення комісії з відбору кандидатів на посади в ДФСУ, а також конкурсні умови їхнього відбору  та встановити чіткі критерії відбору кандидатур на посади з обов’язковою наявністю та оприлюдненням кандидатом його програми реформування ДФСУ та податкової системи загалом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.