• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Село Щасливе: протистояння громади та сільського голови

    Опубликовано: 2015-03-30 17:12:37

     

    Протистояння громади с.Щасливе, що на Київщині, та сільського голови Миколи Шмаюна триває. У суботу кількасот селян вже вдруге зібрались на віче, щоб обговорити болючі питання села.

    Претензій до Голови у селян багато. Перш за все вони стосуються розподілу земельних ділянок. Бабусі принесли із собою судові рішення про надання сільрадою землі, проте жаліються, що виконання цих рішень домогтися не можуть, бо виявилось, що ці землі вже комусь розпродані. Також місцеві жителі жаліються на те, що у селі була скасована квартирна черга, і селяни не мають змоги отримувати житло. Крім того, переконують мешканці, під керівництвом М.Шмаюна проводиться незаконна вирубка лісу, на території станції очистки питної води процвітає тіньовий бізнес, а місцеві підприємці жаліються на вимагання дані і розповідають, що переважна більшість підприємницьких об’єктів належить самому М.Шмаюну та його сім’ї.

    «Шмаюн вимагає своїх людей робити співвласниками підприємств з часткою прибутку від 10 до 40%. З мене особисто вимагали 40% від прибутку за те, щоб я мав змогу без проблем здійснювати підприємницьку діяльність на території сіл Щасливе та Проліски, - розповідає директор підприємства зі збору та утилізації сміття  Микита Громико. - А коли я запропонував безкоштовно вивозити сміття з села, мені відповіли, що проблем зі сміттям в селі немає. При цьому зараз мешканці змушені платити компанії, близькій до сільського голови, по 100 грн за куб».

    Голова громадської спілки «Громада Щасливого» Ігор Левін розповідає, що за 7 років перебування на посаді Микола Шмаюн жодного разу не звітував перед мешканцями щодо використання коштів місцевого бюджету: «Уявіть собі, в сільраді на зарплатні та премії виділено 2 млн гривень на рік, у той час як на потреби села – усього 200 тис». На підтвердження корумпованості сільського очільника Левін наводить перелік майна, що належить сільському голові та членам його родини:

    -         позашляховики VW Taureg, два BMW X5, Mitsubishi Pagero, Toyota Camry;

    -         3 будинки у с.Щасливе; 1 будинок у м.Бориспіль; 1 будинок у м.Луганськ;

    -         2 котеджі та котеджне містечко у с.Щасливе;

    -         більше 15 земельних ділянок у с.Щасливе;

    -         19 квартир у с.Щасливе, м.Дебальцеве, м.Ізмаїл, м.Ровеньки, м.Полтава, м.Луганськ, м.Харків, м.Запоріжжя, м.Богуслав та м.Ірпінь.

    -         числені нежитлові приміщення, магазини, ресторани, кафе та ін.

    «Він навіть приватизував фасад траси Київ – Бориспіль. Усе це зафіксовано у Держреєстрі, можна переконатися», - говорить І.Левін.

    Сам Микола Шмаюн усі звинувачення відкидає і мітинг називає підготованим та проплаченим: «118 гектарів землі було забрано в людей рейдерським способом. І коли сільрада не дала рейдерам розвернутися далі, почалися ці брудні технології. За мене на виборах проголосувало більше 60% людей. Я вже головую тут більше 6 років, і досі ці питання не піднімалися. Очевидно, декому потрібна «своя», лояльна сільська влада».

    Присутній на віче колишній працівник прокуратури, а нині юрист ГС «Громада Щасливого» В’ячеслав Колесник повідомляє, що наразі в Генеральній прокуратурі, СБУ, МВС та Державній фінансовій інспекції України знаходяться на стадії порушення кримінальних справ документи щодо корупційних схем М.Шмаюна у сфері використання бюджетних коштів та виводу майна та земельних ділянок з комунальної власності у приватну».

    «Апелювати на відверту брехню, не будучи готовим, я не буду. Ми готуємо фінансовий звіт і найближчим часом представимо його громаді», - пообіцяв М.Шмаюн.

    Громада тим часом проголосувала на віче за висловлення недовіри сільському голові.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.