• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ констатує: лікувально-профілактичні заклади України готові до сезонного періоду ГРЗ

    Опубликовано: 2005-11-04 12:29:00
    МОЗ України цього року активізувало епідеміологічний нагляд за грипом та ГРІ. Посилення на державному рівні комплексу протиепідемічних заходів на усій території країни зумовлено появою нових вірусів-мутантів грипу птахів та людини, що становлять небезпеку захворювання на пташиний грип населення.
     
    У держадміністрації областей направлені пропозиції щодо передбачення в бюджетах на 2006 рік додаткових асигнувань для створення запасів лабораторно-діагностичних та лікувальних препаратів, засобів неспецифічної і специфічної профілактики, насамперед протигрипозної вакцини, для щеплень контингентам груп ризику, в т.ч. працівників птахогосподарств, дезінфекційних засобів.
     
    Проводиться робота щодо розгортання госпітальних баз на випадок захворювань людей на пташиний грип та розвитку епідемії грипу. Вживаються заходи щодо забезпечення аптечних мереж широким асортиментом засобів екстреної профілактики та лікування грипу.
     
    Розгорнута широка робота по навчанню медичних працівників з питань епідеміології, діагностики, клініки, лікування і профілактики пташиного грипу. Підготовлені і направлені в області для керівництва в роботі методичні матеріали з проблем пташиного грипу, проводяться науково-практичні конференції для організаторів охорони здоров’я, епідеміологів, інфекціоністів.
     
    Між державною санітарно-епідеміологічною службою, управлінням державної ветеринарної медицини та іншими зацікавленими службами в областях налагоджено обмін взаємоінформацією щодо епізоотичної та епідемічної ситуації та запровадження заходів з попередження захворювань на пташиний грип серед людей.
     
    Здійснюється також держсанепіднагляд за надходження і переробкою сировини із м’яса птиці на м’ясопереробних підприємствах і підприємствах, що займаються оптовою і роздрібною торгівлею продукції і сировини тваринного походження, на підприємствах торгівлі і громадського харчування щодо наявності документів, які засвідчують якість і безпеку продуктів харчування і продсировини.
     
    Епідемічна ситуація щодо грипу та гострих респіраторних захворювань у регіонах відповідає міжепідемічному періоду, захворюваність перебуває на сезонному рівні. Проводиться широке розповсюдження інформації для населення з пташиного грипу і заходів щодо його попередження.
     
    Урядовий портал
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.