• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Одне з пріоритетних завдань Уряду – збереження міжнаціонального миру та злагоди – В’ячеслав Кириленко

    Опубликовано: 2015-03-20 13:58:51

    Захист прав усіх національних меншин та релігійних спільнот,  збереження існуючого міжнаціонального миру є одним з головних завдань Кабінету Міністрів України.

    На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури В’ячеслав Кириленко під час зустрічі з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс.

    Кириленко запевнив, що Україна докладає усіх зусиль для повноцінного розвитку національних спільнот, зокрема нагадав про нещодавнє засідання Ради міжнаціональної злагоди та проведення  парламентських слухань «Роль, значення та вплив громадянського суспільства на формування етнонаціональної політики єдності в Україні», які відбулися 11 березня.

    «Усі державні структури, які займаються етнонаціональною політикою, діють скоординовано», - підкреслив В’ячеслав Кириленко.
     
    Віце-прем’єр також повідомив про ідею створити Раду представників громадських організацій національних меншин. На переконання В’ячеслава Кириленка, саме такі організації повинні грати ключову роль у розробці нової Концепції етнонаціональної політики.
     
    Під час зустрічі Астрід Торс наголосила на важливості участі нацменшин у розробці державних рішень. «Наша організація має дуже великий досвід у сфері захисту прав національних меншин, і ми готові надавати українському Уряду усі  необхідні поради та рекомендації», - зазначила комісар ОБСЄ.
     
    «В Україні національні спільноти вливають на рішення влади на усіх можливих рівнях, зокрема, вони широко представлені у громадських радах при органах виконавчої влади», - зазначив В’ячеслав Кириленко.
     
    У ході зустрічі сторони також обговорили ситуацію з мовним законодавством в Україні, здійснення міжрелігійного та міжконфесійного діалогу, виконання Україною своїх міжнародних зобов’язань у сфері захисту нацменшин та інші питання.
     
    «Попри зовнішню агресію, притаманна українцям толерантність до різних національностей та культур є незмінною», - підсумував Кириленко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.