• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вінниця переходить на світлодіодне освітлення вулиць

    Опубликовано: 2015-03-20 12:50:02

    У 2015 році Вінниця має намір виділити на реконструкцію вуличного освітлення з встановленням світлодіодних ліхтарів 3 млн 113 тисяч гривень.

    За ці кошти обласний центр планує реалізувати чотири проекти із заміни звичайних і енергозберігаючих ламп на найсучасніші енергоощадні джерела світла у рамках виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку.

    Перший проект, який передбачає прокладку лінії зі світлодіодними лампами в районі Старого міста, стартував у кінці лютого. На реконструкцію зовнішнього освітлення вулиць Аграрна, Затишна, Глінки, Грушева, Молодіжна, Нахімова, а також провулків Добрий, Грушевий, Молодіжний, Фадєєва, 1-7 тупиків Аграрний з міського бюджету буде виділено 1 млн 195 тис. гривень. У рамках проекту заплановано прокласти 7,5 км кабелю, встановити 46 залізобетонних опор та 196 світлодіодних світильників. Наразі вже є всі  необхідні опори, а по вулиці Грушевій змонтовано 9 світильників. Водночас лампи розжарювання на діючих опорах замінюють на світлодіодні світильники, пише сайт Вінниці.

    Цьогоріч у Вінниці також мають намір реконструювати вуличне освітлення у квартальних комітетах "Поділля" та "Царина». Крім того, у 2015 році мерія також запланувала модернізувати ліхтарі у пішохідній зоні Хмельницького шосе (від буд. 25 до вул. 600-річчя) та по вулиці Пирогова.

    Згідно з даними, зараз у Вінниці налічується 20 352 світильників, з яких 19 841 – енергозберігаючі. За оцінками експертів, світлодіодна лампа у порівнянні з енергозберігаючою використовує у два рази менше електроенергії, а у порівнянні зі звичайною лампою розжарювання – у 5 разів менше. Наразі місто вже має більше 300 світлодіодних ліхтарів, виробництвом яких займається місцеве підприємство. Один такий світильник, який може служити понад 100 тис. годин (10 років), коштує близько 2 тисяч гривень.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.