• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кличко планує реанімувати скандальне будівництво Табачника на Європейській площі – Сергій Кримчак

    Опубликовано: 2015-03-17 08:18:56

    Незабаром між вул. Хрещатик та Майданом Незалежності може вирости 160-метровий офісно-готельний центр, який також матиме і чотири підземних поверхи - даний проект уже навіть схвалила архітектурно-містобудівна рада Києва. Про це з обуренням повідомляє депутат Київради Сергій Кримчак.

    За його словами, міська влада має намір поновити на 7 років оренду земельної ділянки ТОВ «Грааль», діяльність якого тісно пов’язують із родиною екс-міністра освіти - регіонала Дмитра Табачника.

    Як повідомляє Сергій Кримчак, у 2010 році ТОВ «Грааль» уже отримувало в оренду згадану земельну ділянку терміном на один рік з правом подальшого викупу, однак строк дії договору сплив ще чотири роки тому. Обурення депутата викликає той факт, що за логікою міська влада на чолі з В. Кличком мала б визнати недійсними рішення Київради про продаж земель у столиці особам з команди Януковича, однак натомість УДАРівці дуже легко йдуть на співпрацю.

    «Наразі, в активі товариства «Грааль» налічується понад 0,50 га земельних ділянок на Хрещатику, але їм все ще мало. Тепер вони вирішили реанімувати один з найбільш скандальних будівельних проектів часів Януковича. Сьогодні в проекті, а завтра цілком реально на місці, де загинула Небесна сотня, виростуть 160 поверхів, а під землею забудують ще близько 80 тисяч кв. м, - говорить Сергій Кримчак. - Я глибоко обурений тим, як легко УДАРівська влада готова своїми діями знехтувати збереженням історичного архітектурного ансамблю в рідній для кожного киянина частині міста».

    З огляду на це Сергій Кримчак підготував звернення до Міністерства культури України, в якому вимагає розглянути доцільність, а головне - реальну можливість будівництва згаданого об’єкту між Хрещатиком та Майданом Незалежності.

    Крім того, від самого забудовника депутат має намір вимагати надання історико-містобудівного обґрунтування. «Я буду вимагати, щоб у відповіді вони зазначили об'ємно-просторові параметри забудови з урахуванням її впливу на пам'ятки та об'єкти культурної спадщини, а також на збереження традиційного характеру середовища. У нас є вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини» і забудовник зобов’язаний їх дотримуватися», - уточнив Сергій Кримчак.

    Депутат вважає неприпустимим порушувати архітектурні ансамблі в межах історичного ареалу столиці. Як і глибокого занепокоєний тим, що уся політика нової влади «зводиться до лобіювання інтересів забудовників, а не протистояння будівництву в центрі столиці, як про це лише заявляється очільником столиці».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.