• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ФРУ закликає Президента та Верховну Раду розглянути питання про відставку Уряду і керівництва НБУ

    Опубликовано: 2015-03-16 08:40:54

    Федерація роботодавців України закликає Президента України та членів Коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді розглянути питання про відставку Кабінету Міністрів і керівництва Національного банку України.
    “Cтарт реальних економічних реформ в Україні так і не відбувся”, – йдеться у відкритому зверненні Федерації роботодавців України.
    “Зниження реального ВВП за підсумками 2014 року становить майже 7%, промвиробництва - 10,1%, експорту товарів - майже 15%, споживча інфляція - 24,9%. Відбулася неконтрольована девальвація національної валюти, внаслідок чого інфляційні процеси та падіння реального  ВВП багатократно прискоряться у 2015 році”, - йдеться у зверненні ФРУ.
    “Суспільство та бізнес вкрай негативно оцінюють результативність задекларованих владою кардинальних реформ. У громадян України стрімко втрачається віра у здатність  тих людей, які сьогодні стоять на чолі Уряду та інших владних інституцій, реалізувати наданий народом унікальний історичний шанс і можливості”, – наголошується у зверненні ФРУ.
    У Федерації роботодавців України відзначили, що український бізнес багато разів звертався до влади з пропозицією зміни підходів до формування і реалізації економічної політики, пропонував механізми спільного вирішення нагальних проблем. Проте  ініціативи роботодавців залишалися поза увагою керівництва Уряду і Національного банку. “Одночасно із цим, бізнесу доводиться докладати значних зусиль для створення передумов міжнародної підтримки, утримуючи національну економіку від стрімкого падіння - зберігати виробництва, робочі місця, заробітну плату, забезпечувати сплату податків та надходження валютної виручки”, - наголошується у зверненні ФРУ.
    Узверненні також йдеться про те, що відповідно до передбачених зобовʼязань України перед міжнародними кредиторами, українцям доведеться жити і працювати у ще більш жорстких умовах.  Разом із тим, виконання цих умов повинно створити підґрунтя для зменшення високої соціальної напруги в суспільстві та стати поштовхом для кардинального покращення умов ведення бізнесу в Україні. “Але, все це можливо лише за умови забезпечення ефективного і цільового використання коштів”, – зауважується у зверненні ФРУ.

    Текст відкритого звернення Федерації роботодавців України

    ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ
    Федерації роботодавців України до Президента України та членів Коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України щодо невідкладних заходів для зупинення повномасштабної  соціально-економічної кризи в Україні

    Результати соціально-економічного розвитку України у 2014 році та перспективи економіки у 2015 році засвідчили, що старт реальних економічних реформ в країні поки так і не відбувся.
    Зниження реального ВВП за підсумками 2014 року становить майже 7%, промвиробництва - 10,1%, експорту товарів - майже 15%, споживча інфляція - 24,9%. Відбулася неконтрольована девальвація національної валюти, внаслідок чого інфляційні процеси та падіння реального  ВВП багатократно прискоряться у поточному році.
    Це результати не тільки військових дій на сході країни, насамперед – це свідчення непрофесійних дій Уряду та Національного банку.
    Суспільство та бізнес негативно оцінюють результативність задекларованих владою кардинальних реформ. У громадян України стрімко втрачається віра у здатність  тих людей, які сьогодні стоять на чолі Уряду та інших владних інституцій, реалізувати наданий народом унікальний історичний шанс і можливості. Про відсутність прогресу у реалізації реформ в Україні публічно заявили основні міжнародні партнери України.
    Руйнування вітчизняного промислового виробництва та стрімке скорочення зайнятості у реальному секторі економіки посилює ризики того, що шанс на відновлення економічного зростання буде втрачено на довгі роки.
    Надання Україні фінансової допомоги з боку МВФ  - підтвердження того, що міжнародна спільнота вірить і підтримує бажання та здатність українського народу змінити свою країну, стати повноправним членом спільноти європейських народів.
    Український бізнес також доклав значних зусиль для створення передумов міжнародної підтримки України, утримавши національну економіку від стрімкого скочування у прірву - збережено виробництва, робочі місця, заробітну плату, забезпечено сплату податків та надходження валютної виручки.
    Народу України доведеться жити і працювати у ще більш жорстких умовах з урахуванням заходів з реформування економіки і соціальної сфери, передбачених у зобовʼязаннях України перед міжнародними кредиторами.
    Виконання цих умов повинно стати дієвим інструментом забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності в державі, створити підґрунтя для зменшення високої соціальної напруги в суспільстві, яка виникла  у тому числі внаслідок відсутності реформ. Підтримка міжнародних кредиторів повинна стати потужним поштовхом для кардинального покращення умов ведення бізнесу в Україні. Безумовним є забезпечення ефективного і цільового використання коштів.
    Роботодавці неодноразово зверталися до влади щодо необхідності зміни підходів до формування і реалізації економічної політики в державі, зокрема у реальному секторі економіки, давали оцінку конкретним рішенням Уряду, пропонували механізми спільного вирішення нагальних проблем.
    Проте  ініціативи роботодавців залишилися поза увагою керівництва Уряду і Національного банку.
    У ситуації зростання протестних настроїв у суспільстві, продовження падіння всіх показників соціально-економічного розвитку, відсутності помітних кроків з покращення бізнес-клімату і зростання соціальної напруги в трудових колективах, просимо Вас, шановні пане Президенте, народні депутати  розглянути  питання про відставку Кабінету Міністрів України та керівництва Національного банку України.
    Переконані, що формування високопрофесійної та чесної команди управлінців як в Кабінеті Міністрів, так і в НБУ, дозволить державі нарешті стати на шлях незворотних соціально-економічних реформ, які знайдуть підтримку у громадян та бізнесу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.