• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Радник Президента провела нараду з питань соціально-психологічної реабілітації учасників АТО та їх родичів

    Опубликовано: 2015-02-23 08:56:03

    Радник Президента Ольга Богомолець провела нараду, присвячену вирішенню питань реабілітації військових, які брали участь у бойових діях. Обговорювалось створення системи, яка забезпечить якісною соціально-психологічною допомогою військових, які брали участь в антитерористичній операції і потребують такої допомоги.

    Радник Президента наголосила на тому, що систему надання медико-психологічної допомоги потрібно перепрофілювати на реальні потреби сьогодення. «Нам потрібно бути готовими до наслідків війни – насильства, підвищеної агресії, алкоголізму, наркоманії, розлучення, інших соціальних хвороб», – зазначила Ольга Богомолець. За її словами, дуже важливо враховувати досвід країн, які знайшли спосіб реабілітації та адаптації військових, – США, Ізраїлю та Сербії.

    «Наше завдання ‒ створити систему нових знань. Потрібно створювати реабілітаційні команди. Оптимальним є залучення фахових психологів, ветеранів АТО, можливо, дружин учасників АТО. Потрібно створювати ветеранські організації, клуби ветеранів АТО, і активну участь в цьому можуть зіграти добровольці», – наголосила Ольга Богомолець.

    Першій заступник Міністра соціальної політики Василь Шевченко повідомив, що зараз Міністерство спільно з іншими відомствами розробляє заходи щодо реабілітації та ресоціалізації учасників АТО, на що в бюджеті передбачено майже 50 млн грн.

    Учасники наради відзначили важливість залучення до системи бійців, які мають досвід учасника бойових дій і здатні отримати психологічні знання та навички соціальної реабілітації.

    У нараді взяли участь представники міністерств охорони здоров’я, соціальної політики та праці, оборони, внутрішніх справ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України, Міністерства освіти, представники Національної академії медичних наук України, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, представники Адміністрації Президента та Верховної Ради України, громадські активісти та волонтери.

    Відповідно до Указу Президента «Про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації у 2015 році», міністерствам соціальної політики та охорони здоров’я доручено вжити невідкладні заходи щодо створення єдиної системи підготовки і підвищення кваліфікації спеціалістів із психологічної реабілітації та соціальної роботи з особами, які стали інвалідами під час проходження військової служби, та іншими особами, які постраждали під час виконання обов’язків військової служби (службових обов’язків).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.