• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українських біженців забезпечать безкоштовним житлом

    Опубликовано: 2015-02-20 13:27:45

    Українських біженців забезпечать безкоштовним житлом. Про це повідомив президент неприбуткової благодійної організації «Доступне житло Київщини» Віктор Распутний.

    За його словами, вже найближчим часом стартує програма БО «Доступне житло Київщини» з забезпечення житлом вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій України та зони проведення АТО. Вона полягає у забезпеченні вимушених біженців безкоштовним та зручним житлом по всій Україні. 

    «Розроблена програма  - це комплекс системних рішень з формування черг, схем фінансування та власне будівництва житла у вигляді житлових містечок/житлових комплексів, розрахованих на 200-300 сімей. За шість років всього періоду реалізації нашого проекту планується побудувати  близько 80 таких  містечок по всій Україні», - сказав В.Распутний.

    У рамках проекту вимушені переселенці будуть забезпечені тимчасовими помешканнями у нових модульних будинках, швидко змонтованих будівлях чи гуртожитках сімейного типу, а також за допомогою будівництва нового житла за кошти БО «Доступне житло Київщини» та її партнерів. Нове житло переселенці отримуватимуть у порядку черги, яку формуватиме спеціальна комісія.

    В.Распутний також зазначив, що ситуація із забезпеченням житлом українських біженців потребує негайного вирішення. Адже за даними ООН у справах біженців, кількість внутрішніх переселенців сягнула вже зараз понад мільйон осіб. Крім того, житло яке надає переселенцям держава не завжди відповідає необхідним стандартам проживання.   

    «Більшість наданих біженцям тимчасових помешкань зазвичай не пристосовані для довготривалого проживання, оскільки не мають окремих кухонь, санвузлів, не обладнані елементарними побутовими приладами. Крім того, нерідко в одній кімнаті мешкає по 2-3 сім’ї. Тому вирішення проблеми  тимчасового притулку, тимчасового житла для вимушених переселенців  та забезпечення надалі постійним житлом людей, які втратили домівки через бойові дії,  потребує негайного реагування.   Саме тому наша організація «Доступне житло Київщини» вважає своїм громадянським обов’язком не залишатися осторонь і взяти участь у наданні допомоги вимушеним переселенцям», - сказав В.Распутний.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.