• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Екологи просять зупинити надання в користування мисливських угідь

    Опубликовано: 2015-02-17 09:01:53

    Екологи звернулись до обласних адміністрацій та обласних рад з проханням не погоджувати надання в користування мисливських угідь до визначення їх природної цінності.

    Згідно «Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року», затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року за  № 385 , площа територій об’єктів природно-заповідного фонду повинна складати на 01.01.2017 11% , а на 01.01.2021 аж 15% від загальної площі України.

    Згідно Закону України «Про природно-заповідний фонд» мисливство заборонене в заповідних урочищах, національних та регіональних ландшафтних парках, природних та біосферних заповідниках. А на території заказників «обмежується    або    забороняється мисливство   та  діяльність,  що  суперечить  цілям  і  завданням, передбаченим положенням про заказник».

    «Відповідно створення нових об’єктів природно-заповідного фонду призводить до конфлікту з мисливськими господарствами  – каже заступник голови Національного екологічного центру Олексій Василюк -  Перед наданням в користування мисливських угідь варто  проводити попереднє обстеження природної цінності території  та враховувати чи не є ця території перспективною або зарезервованою для заповідання. Для цих заходів можна залучати представників громадських природоохоронних організацій та представників науково-освітніх та науково-дослідних установ. Інакше це ускладнює реалізацію положень  «Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року». 

    «Наприклад, в Черкаській області місцева влада  надала для ведення мисливського господарства  місцевим багатіям на 49 років майже 9000 га цінних лісів урочища «Кам’яна Дубина» а в Волинській області готовий проект рішення обласної ради, згідно якого на 25 років надаються в користування аж 19 000 га ,серед яких унікальні природні  комплекси долини річки Стохід» - наводить конкретні приклади активіст дружини природи м.Києва  м.Києва Тєстов Петро – «Ми також направили звернення в контролюючи органи, з проханням перевірити правомірність надання в користування цих територій». 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.