• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запроваджує програму управління корупційними ризиками

    Опубликовано: 2015-02-11 11:21:07

    Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, в рамках співпраці з  Програмою міжнародної технічної допомоги «Розвиток фінансового сектору» (FINREP-II), запровадив пілотний проект з проведення оцінки корупційних ризиків.
    Суть проекту полягає в тому, що на базі ФГВФО проводиться тестування і адаптація до української нормативно-правової бази програми управління корупційними ризиками. Крім ФГВФО, пілотним майданчиком для цього проекту стала Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України.
    Програма управління корупційними ризиками  створена на основі міжнародного досвіду в цій сфері  і запроваджена в органах державної влади та публічних організаціях багатьох країн, зокрема країнах східної Європи (Словенії, Чорногорії, Сербії, Польщї, Латвії, Молдові та ін.) Для реалізації цього проекту фахівцями Програми FINREP-II/USAID відібрано виконавця -  Компанію Файненшіал Маркетс Інтернешіал, Інк. (FMI, USA), який має досвід у запровадженні аналогічних проектів в інших країнах.
    У січні 2015 року між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Компанією Файненшіал Маркетс Інтернешіал, Інк. (FMI), укладено Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю, яким передбачається проведення оцінки ризиків та впровадження антикорупційних заходів в Фонді.
    Відповідно до Меморандуму, у 2015 році планується провести оцінку корупційних ризиків Фонду та запровадити План управління корупційними ризиками у ФГВФО. Після закінчення зазначених робіт та отримання позитивного результату, досвід Фонду гарантування вкладів фізичних осіб планується розповсюдити на інші українські публічні установи.
    Оцінка корупційних ризиків Фонду буде проведена у лютому–березні 2015 року, за її результатами буде підготовлено матрицю та План мінімізації корупційних ризиків Фонду. Оцінка буде проводитися шляхом аналізу нормативно - правових  актів, внутрішніх положень та процедур Фонду, проведення зустрічей з фокус-групами, особистих інтерв’ю.
                Результатом проведеної оцінки корупційних ризиків Фонду має стати розробка та запровадження Плану управління корупційними ризиками у Фонді, а також опанування методики оцінки таких ризиків для її подальшої імплементації в рамках проведення Фондом самооцінки та розробки шляхів мінімізації корупційних ризиків. У Плані управління корупційними ризиками будуть визначені самі  ризики та заходи по їх зниженню, а також цілі та критерії, за якими будуть відслідковуватися та вимірюватися результати.
              Директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін з нагоди підписання Меморандуму зауважив: «Місія Фонду полягає, зокрема, у тому, щоб забезпечити дотримання прав і інтересів вкладників банків. Для реалізації цієї мети ми створюємо ефективну систему, яка зробить процедури, які виконують фахівці Фонду під час виведення неплатоспроможних банків з ринку, зрозумілими і  прозорими, як для вкладників, так і для наших партнерів. Мінімізація корупційних ризиків та запровадження міжнародного досвіду у цій сфері – один з найважливіших напрямків у побудові сучасної системи гарантування вкладів в Україні».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.