• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Правозахисники розкажуть те, що ви хотіли знати про Римський статут, але соромились спитати

    Опубликовано: 2015-02-11 08:35:42

    Протягом останнього року про Міжнародний кримінальний суд було сказано дуже багато. Зокрема, що всі винні у скоєнні найтяжчих злочинів в Україні обов’язково повинні бути покаранів Гаазі. Але, є певна деталь, про яку часто замовчують, для цього потрібно ратифікувати Римський статут. На цій темі часто спекулюють політики. Наче, «ми і самі можемо розібратись», чи «якщо ратифікуємо, наші комбати також постануть перед судом». Ці всі аргументи легко заперечити, лише нагадавши про принципкомпліментарності Міжнародногокримінального суду та про те, хто і за що може бути притягнутий до відповідальності у ньому.

    Тиждень тому Україна все ж здійснила перший стратегічно важливий крок, Верховна Рада визнала юрисдикцію Міжнародного кримінального суду з 20 лютого 2014 року та до "теперішнього часу".Однак, залишилось головне –ратифікувати Римський статут та визнати юрисдикцію Міжнародного кримінального суду в цілому. Коли це відбудеться, і чи взагалі Україна може сподіватись на це найближчим часом – невідомо.

    Пропонуємо журналістам запросити експертів платформи «Правозахисний порядок денний» до спілкування та спільно розібратись, що все ж таки, для України означає ратифікація Римського статуту.

    Експертиплатформи«Правозахисний порядок денний»:
    Олександра Матвійчук, Центр Громадянських Свобод,
    Мартиненко Олег, Центр досліджень правоохоронної діяльності,
    Захаров Борис, Українська Гельсінська спілка з прав людини,
    Павліченко Олександр, Харківська правозахисна група,
    Романов Роман, МФ "Відродження",
    Печончик Тетяна, Центр інформації про права людини.

    Контактна особа – Марія Іваник
    Євромайдан SOS, Центр Громадянських Свобод
    +380507058672
    maria.ivanyk@gmail.com

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.