• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дніпропетровські депутати хочуть нарешті притягнути свого «земляка» Кучму до відповідальності у справі Гонгадзе

    Опубликовано: 2015-02-05 11:12:07

    Народні депутати Віталій Купрій та Андрій Денисенко вимагають від Генеральної прокуратури відкритого розгляду справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, адже, на їхню думку, матеріали цієї справи були засекречені з єдиною метою – аби допомогти замовникам злочину уникнути відповідальності.

    З цією метою депутати передали одному з заступників генпрокурора офіційне звернення на ім’я Віталія Яреми, повідомляє в своєму сюжеті Телевізійна служба новин.

    «За цією справою стоять тодішні керівники української держави – екс-президент Кучма і керівник його адміністрації Литвин. Саме для того, щоб ці люди уникли передбаченої законом кримінальної відповідальності, і засекречені всі матеріали цієї справи», - висловив свою думку Денисенко.

    Депутати вважають справу Гонгадзе іспитом на чесність для будь-якої української влади, і попередні президенти Віктор Ющенко та Віктор Янукович, а також їхні політичні команди, на їхню думку, цей іспит не пройшли.

    «Матеріали цієї справи проходять під грифом «таємно», начебто вони становлять державну таємницю, але так не є, за винятком матеріалів лише одного тому. Ми хочемо, щоби суспільство нарешті знало правду, а винні були покарані», - додає Денисенко.

    У свою чергу Віталій Купрій висловив стурбованість відносно того, що інші постраждалі від дій тодішньої української влади, наприклад, журналіст Олексій Подольський, якого, як і Гонгадзе, також було викрадено за вказівкою «згори», навіть не мають документів, які підтверджують їх процесуальний статус у цій справі.

    «Люди, які є потерпілими, пан Подольський в тому числі, вони навіть не мають жодного процесуального документу, який би підтверджував їх статус. Ми, народні депутати, а також адвокати будемо допомагати цим людям захищати свої права у цьому процесі», - зазначив Купрій.

    Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений його обезголовлений труп. Засуджений за вбивство журналіста екс-генерал МВС Олексій Пукач серед замовників вбивства Гонгадзе назвав Леоніда Кучму і Володимира Литвина.

    Як відомо, Кучма свою кар’єру на найвищому рівні зробив у місті Дніпропетровськ, він є почесним громадянином цього міста. Віталій Купрій та Андрій Денисенко пройшли до Верховної Ради як депутати-мажоритарники від Дніпропетровщини, звідки вони родом. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.