• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ПОРА презентує "Пакет розвитку"

    Опубликовано: 2005-11-01 17:30:00
    Громадянська партія "ПОРА" презентувала "Пакет розвитку" - пакет законодавчих актів стосовно оподаткування, який покликаний створити нове середовище для функціонування бізнесу, особливо, малого та середнього, в Україні.
     
    Цією презентацією "ПОРА" розпочинає нову фазу створення концепції розвитку України. Після Антикризового плану дій та пропозицій щодо реформування структури Секретаріату Президента, "ПОРА" пропонує увазі громадськості "Пакет розвитку".
     
     "ПОРА" давно і послідовно виступає за підтримку малого та середнього бізнесу. Ще 17 травня Громадянська партія "ПОРА" розпочала довгострокову акцію "ПОРА поважати підприємців", яка домоглася повернення спрощеної системи оподаткування для малого бізнесу. Також «ПОРА» у всіх обласних центрах України планує створити Комітети захисту підприємців.
     
    "Пакет розвитку" вміщує детальний перелік професійно підготованих законопроектів з обґрунтуваннями, що створюють нові сприятливі умови для збільшення притоку інвестицій в економіку держави. Він також розкриває механізм можливих змін в економіці, які призведуть до стимулюючого оновлення виробничої бази підприємництва та його основних фондів.
     
    Законопроекти, які ввійшли до "Пакету розвитку", у випадку їх прийняття, забезпечать можливість створення і функціонування нового, більш ліберальнішого, бізнес-середовища в Україні. "Пакет" встановлює більш чіткі та прозорі процедури адміністрування податків, усуває існуючі недоліки у податковому законодавстві, сприяє інвестиційній та інноваційній діяльності взагалі в країні і у окремих територія зокрема. Ці законопроекти покликані зробити Україну більш конкурентоспроможною в світі.
     
    За розробкою цих законопроектів "ПОРА" звернулася до Українського центру розвитку зовнішньоекономічних відносин з пропозицією розробити пакет законопроектів стосовно оподаткування та умов функціонування бізнесу, на основі ліберальних принципів розвитку економіки, на яких стоїть "ПОРА".
     
    Після публічного звернення «ПОРИ» до Народних депутатів України з пропозицією внести на розгляд Верховної Ради України даний пакет, на нього відгукнувся Володимир Стретович - голова Комітету ВРУ з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією та Голова партії «Християнсько-Демократичний Союз».
      
    Громадянська партія «ПОРА» планує провести широке громадське обговорення презентованого «Пакету розвитку» за участю представників малого та середнього бізнесу, профільних міністерств та комітетів Верховної Ради.
     
    На сайті «ПОРИ» (www.pora.org.ua) можна ознайомитися з проектами законів та подати свої пропозиції та зауваження до «Пакету розвитку».
     
     "Пакет розвитку" складається з восьми законопроектів:
     
    "Про внесення змін до Закону України "Про податок на додану вартість", який:
     
    - забезпечить перехід до касового методу нарахування ПДВ,
     
    - чіткіше деталізує процедури відшкодування ПДВ,
     
    - приведе редакції деяких статей у відповідність до Шостої Директиви ЄС,
     
    - зменшить ставки ПДВ у 2007 році до 15%.
     
     "Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань оподаткування прибутку підприємств":
     
    - вдосконалить процедуру нарахування прибутку,
     
    - збільшить норми амортизації та запровадить зниження ставки оподаткування з 25 до 20 % у 2007 році.
     
    "Про податок на майно юридичних осіб" пропонує:
     
    - встановити податок у розмірі 1,5% від середньорічної балансової вартості майна,
     
    - платникам податку на прибуток дозволяється зменшувати податок на прибуток на суму, що дорівнює 70% від податку на майно.
     
    "Про єдиний соціальний податок" пропонує встановити:
     
    - спрощену систему адміністрування соціальних внесків (єдиний соціальний внесок за виключенням внеску до Фонду страхування від нещасних випадків),
     
    - ставка єдиного соціального внеску - з 2007 - 20%.
     
    "Про внесення змін до Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб":
     
    - загальне вдосконалення,
     
    - зменшення податку у випадку продажу рухомого та нерухомого майна та отримання спадщини.
     
    "Про податок на майно фізичних осіб", яким пропонується встановити:
     
    - ставку податку від 0, 05 до 1% у залежності від ринкової вартості майна,
     
    - пільги для певних категорій.
     
    "Про загальні засади створення і функціонування територій пріоритетного розвитку, спеціальних економічних зон та туристсько-рекреаційних зон":
     
    - норми проекту приведуть у відповідність законодавство до вимог СОТ,
     
    - унеможливлення використання цих територій для контрабандного ввозу товарів в Україну,
     
    - Спеціальна економічна зона (СЕЗ)- це фактично інша митна територія (при ввезенні на цю територію товарів платежі не сплачуються, а при вивезенні з території СЕЗ до території України - товари обкладаються митом як імпортні товари),
     
    - Туристсько-рекреаційна зона створюється для стимулювання інвестиційної та інноваційної діяльності на курортних територіях.
     
    - Територія пріоритетного розвитку - це інструмент підтримки депресивних територій. Можуть бути створені лише на територіях, які повинні відповідати певним вимогам Угоди про компенсаційні заходи та субсидії.
     
    "Про внесення змін до Закону України "Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків":
     
    - вдосконалення норм існуючого закону.
     
    "Про єдиний податок суб'єктів малого підприємництва":
     
    -                суб’єкти малого підприємництва - це суб’єкти, у трудових відносинах з якими протягом року перебуває не більше 20 найманих осіб, та обсяг оподатковуваного доходу яких не перевищує 3 млн. грн. на рік,
     
    -                платники податку можуть за вибором сплачувати або фіксований розмір податку, або як процент від оподаткованого доходу,
     
    -                Фіксована ставка:
     
    - для платників податку, оподатковуваний дохід яких не перевищує 100 000 гривень –– 200 гривень на місяць,
     
    - для платників податку, оподатковуваний дохід яких від 100 000 до 200 000 гривень фіксована ставка – 500 гривень на місяць,
     
    - для платників податку, оподатковуваний дохід яких понад 200 000 гривень – податок сплачується у розмірі 6% від об’єкту оподаткування.
     
    Прес-секретар Громадянської партії "ПОРА"
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.